Crochet Along van scheepjes: Last dance on the Beach- Breiclub.nl
Crochet Along 'Last dance on the Beach'

Binnenkort start er een wel heel bijzondere Crochet Along: Last dance on the Beach ter nagedachtenis aan Marinke Slump. De CAL is ontworpen door Marinke (in de haakwereld ook bekend als Wink) van de website A creative being. Voor haar overlijden werkte ze aan de Scheepjes CAL 2016.

Marinke’s online vriendinnen en bloggers hebben, in overleg met haar familie, haar ontwerp verder afgewerkt.

Scheepjes Crochet Along 2016 Last dance on the beach

Crochet Along

Wat is het? 

Het is een deken 115 cm x 150 cm (Basis kit) of 130 cm x 160 cm (Luxe kit). Op vrijdag 25 maart 2016 zijn foto’s van de deken vrijgegeven.

Crochet Along

 

Uit hoeveel delen bestaat de CAL? 

De CAL start 20 april 2016 en zal 14 weken duren. Elke week op woensdagmiddag wordt er een nieuw deel van het patroon vrijgegeven in de Facebook groepen en op de Scheepjes website.

Welke taal en haaktermen worden gebruikt? 

Er zal een pdf bestand beschikbaar worden gesteld in het Nederlands en Engels.

Waar worden de patronen gepubliceerd? 

Facebook groep Scheepjes CAL (Nederlands), Scheepjes CAL – International (Engels) en op de Scheepjes website. Naast het patroon zullen er ook haakschema’s worden toegevoegd en video tutorials in het Nederlands en Engels gemaakt door It’s all in a nutshell. Het is daarmee ook een geschikt project voor beginnende hakers.

Zijn er haakpakketten beschikbaar? 

Vanaf 1 april zijn er twee soorten kits (Basis en Luxe) in 3 kleurencombinaties in de verkoop gegaan.

Ik heb de basis kit Dance in the Sea (dans in de zee) besteld.

Crochet Along

 

Dance in the Rain (dans in de regen)

Crochet Along

Dance under the Stars (dans onder de sterren)

Crochet Along

Bij aankoop van de kits zal automatisch een kleine bijdrage geschonken worden aan een goed doel dat mensen met geestelijke zorgen en problemen steunt, ter nagedachtenis aan Marinke. De kits zullen in Nederland verkrijgbaar zijn bij deze winkels.

Mijn ervaring met Scheepjes CAL’s

Ik heb met veel plezier meegedaan met de Scheepjes CAL 2015 ‘Flight of Fancy’, een shawl ontworpen door Annelies Baes. Het patroon is nog beschikbaar via de Scheepjes website.

Crochet Along

Als beginnend haker heb ik enorm veel geleerd. Ik had het niet kunnen doen zonder de video tutorials van It’s all in a nutshell. De haaksteken worden rustig voor gedaan en de camera legt het duidelijk vast. De patronen waren foutloos.

Scheepjes is erg professioneel. Voor beginnende hakers is het meedoen aan een Scheepjes CAL echt een aanrader. Nu ik meer haakervaring heb ben ik van plan bij de CAL 2016 meer te oefenen met het ‘lezen’ van de haakschema’s.

Scheepjes Blanket CAL 2014

Marinke heeft al eerder een CAL ontworpen voor Scheepjes, de Blanket CAL 2014, Het patroon is nog beschikbaar via de Scheepjes website.

Crochet Along

Kijk jij ook uit naar de CAL ‘Last dance on the Beach’?

Reactie plaatsen