Page content

article content

Haakinspiratie

Haakinspiratie…
 
Het nieuwe jaar is gestart. De maand januari zit er al op…en wat voor een jaar beloofd het te worden!
We zitten vol nieuwe ideeën en staat te popelen om te starten aan projecten.
We hopen op leuke ontmoetingen en fijne creatieve opdrachten.
We blijven haken, bloggen, met de kids rondcrossen, we bouwen een huis en werken aan onze toekomst!
 
Stip en Haak
 
Het was even wennen aan het nieuwe Stip en Haak logo…maar hé alles went. Ik kreeg de fijne opdracht om een lieveheersbeestje te haken. Natuurlijk dacht ik meteen aan Lola van Stip en Haak.
 
Ik haakte al eens lieve Lola volledig in Scheepjes Softfun. Maar twee keer hetzelfde haken doe ik echt niet graag. Dus gingen we voor een andere versie. De vraag was om ze volledig in Scheepjes Softy te haken maar dat vond ik wat teveel van het goede! Ik haak op bestelling maar ik zeg er wel meteen bij wat kan en wat niet. Ik dacht meteen aan de combinatie met Scheepjes Softfun.
En wat is Lola leuk geworden! De combinatie fluffy en soft garen haakte perfect enkel niet vergeten te wisselen van haakpen. Fluffy garen haakt toch net iets makkelijker met een grotere haaknaald.
Met een Stip en Haak patroon kom je nooit bedrogen uit! Duidelijke uitleg, voldoende foto’s en als je netjes alle stappen volgt heb je een prachtig eindresultaat…een geweldige knuffel en zelf gehaakt!
Kiekeboe …ik ben helemaal verliefd op de vleugels van Lola
En wat een lief snoetje.
 
 
Haken voor baby’s
 
Een speenkoord haken deed ik voor de eerste keer deze maand. We zijn hier al even uit de speentjes. Ik vond een gratis patroon op breiclub.nl. Het is een patroon met een popcornsteekje erin. Het popcornsteekje zorgt net voor dat tikkeltje meer in je koordje.
Het moest een speenkoord worden met als thema ‘vosje’. Het haakpatroon voor dit leuk kopje vond ik in het eerste boekje ‘Haken voor de baby’ van Knufl. Ooooh wat een lief boekje is dit en het vervolg laat niet meer lang op zich wachten. Op www.knufl.nl kan je een schat aan patronen vinden. Knuffelpatronen, rammelaarpatronen, mobiel patronen, wagenhanger patronen,…echt alles om je kleine spruit te verwennen. De meeste patronen zijn te betalen maar je kan er ook enkele gratis downloaden.

Een tweede exemplaar volgde al snel. Opnieuw het koordje met de popcornsteek maar ditmaal met het kopje van een kat…miauw. Het patroon van het kopje vond ik via Pinterest en is in het Engels. Even geen inspiratie meer…eens wat ‘rondsnuffelen’ op Pinterest en ik heb opnieuw ideeën in overvloed.

Vergeet geen bezoekje te brengen aan mijn FB-pagina…
 
Of volg mij op Instagram @mespetitscalins
 
Ellen
 

 

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

0 reacties op “Haakinspiratie

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.