Haken op bestelling
Haken op bestelling

Je vraagt … ik haak … Met een haakpen en wat draad tover ik een knuffel en een glimlach op het gezicht van een lieve prinses of stoere piraat.

Eenhoorns zijn ‘in’. Je ziet ze overal en kan ze niet meer wegdenken uit de kinderkamer.

Ik kreeg deze foto doorgestuurd en hoefde niet lang na te denken over het perfecte patroon. Ik nam Paardje Piem van MyKrissieDolls met de aanpassing naar eenhoorn Emmy.

Nu het garen:

Als basis nam ik het wit van Scheepjes Softfun.

De details zoals de hoeven moesten in paars gehaakt worden. Voor het ‘crazy unicorn’ hair had ik nog blauw, geel en roze nodig. Voor de oogjes koos ik roze veiligheidsoogjes … als ik naar beurzen ga sla ik altijd een voorraadje oogjes op in felle kleurtjes … en die kwamen nu handig van pas.

Het patroon haakt lekker vlug. De ster op de buik heb ik weggelaten … ik had het ding gehaakt maar vond het niet gelukt!

En dan het verhaal van beer…

Op deze ben ik stiekem trots … deze knuffel van een kleine meid mocht ik haken dan.

Het basispatroon komt uit het boek Christels knuffels’ van Christel Krukkert. In dit boekje staan ook leuke patronen op kleertjes te haken en het patroon van de zebra leek me perfect om beer na te maken. De haakpatronen van Christel zijn altijd een hit!

Het garen werd Scheepjes Stonewashed. In het strepenpatroon werkte ik met 2 kleuren bruin en het mooie Moonstone voor de snuit en de lichtere accenten. Kleine veiligheidsoogjes met een bruin accent en dan nog een oranje strik in haar haar en klaar is kees. Ja ze is best geslaagd volgens mij.

Wat staat er nog op de haakagenda?

We zijn volop aan de ‘paasknuffels’ aan het werken. Kuikens, konijntjes, schaapjes …

We werken mee aan een ‘geheim’ testproject … spannend.

We haken symbooltjes voor de weerkalender van de juf uit de kleuterklas …

En kreeg ik net nog een bestelling binnen voor een eenhoorn … een paarse deze keer …

Enz enz enz …

Vergeet niet om mijn FB-pagina te liken:

https://m.facebook.com/mespetitscalins

Ellen

Christel De Keukeleire
Door

Christel De Keukeleire

op 26 Mar 2018

Geweldig! Chapeau voor de geslaagde creaties.

Wilke Gerritsen
Door

Wilke Gerritsen

op 14 May 2020

Vraag: brei jij ook oma-poppen? Waarom ik dat vraag? Het is misschien een leuk idee om mijn kleinkinderen een oma-pop te geven, omdat ik ze nu zo weinig kan zien. Dan kunnen ze die knuffelen als ze me missen. En zo ja: mag ik dan ook vragen hoeveel je daar voor vraagt? En maak je de poppen met natuurlijke (geen syntetische) garens? Ik ben benieuwd! Hartelijke groet!

Nancy
Door

Nancy

op 06 Jul 2020

Mevrouw, Zou jij voor mij de familie muizenpluis willen haken ? Vriendelijke Groetjes

Mi-lan
Door

Mi-lan

op 24 Nov 2020

Hallo, ik ben op zoek naar iemand die een baby yoda hoed/sjaal voor mij kan haken, maar dan in een babymaat (7maanden). Ik heb fotos/patroon.

Franka Joosten
Door

Franka Joosten

op 07 Apr 2021

Beste babette, voor mijn moeder ben ik op zoek naar iemand die voor op haar boot ronde gordijntjes kan haken. Gordijntjes die precies in de patrijspoort passen. Zou jij dat kunnen doen? Of ken jij iemand die dat kan doen? Ik hoor graag een reactie van je! Groetjes, Franka

Reactie plaatsen