Inspiratie...creatie...en een beetje magie
Inspiratie...creatie...en een beetje magie
 
Waar blijven we onze inspiratie halen…
Hoe blijven we toveren met onze haaknaald…
Ik krijg de leukste vragen en zit met de coolste ideeën in mijn hoofd…
 
En dan…dan ga ik op zoek…op zoek naar het perfecte patroon of combineer ik verschillende patronen tot iets moois. Ik speel met garen, kleuren, materialen en patronen en dat maakt me ‘happy’.
 
Tinkerbell
 
Voor de ontwerpen van Bunnies and yarn heb ik een zwak. Ja ze zijn echt mijn ding. Michelle, de ontwerpster, woont in Mexico en is gebeten door de haakmicrobe. Ik ben officieel jaloers op haar mooie ontwerpen. Goh ja ik zou er misschien ook gewoon eens aan moeten beginnen aan dat ontwerpen. Wie weet lukt het me wel…
Het patroon voor Tinkerbell kocht ik in haar Etsy shop (4,58 EUR). De betaling en het downloaden ging super vlot. Het patroon is in het Engels. Het feetje noemt ‘Felicia. The Fairy Doll’. Je kan haar haken in alle kleuren van de regenboog maar ik ging voor de typische Tinkerbell kleuren.

Ik ging aan de slag met haaknaald 3 mm en Scheepjes Softfun.
Ja fijn werken is iets voor mij…beetje friemelen, beetje prutsen. Alles moet er zo perfect mogelijk uitzien. Ik neem er mijn tijd voor. Niks gehaast…
MyKrissieDolls
 
Scheepjes Stonewashed, Scheepjes Panda, haaknaald 3,5 mm en een MyKrissieDolls patroon. Aan de ontwerpen van Kristel Droog-Dekkers hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken. Ze zijn nu éénmaal top! Een stoere giraf om een klein jongetje te verrassen. Wat een leuk geschenkje!

In het oorspronkelijk ontwerp werkt men met sokkengaren. Zelf heb ik nog nooit met dit garen gewerkt. Ik heb een zwak voor Scheepjes Stonewashed en vond de typische giraffekleuren ook in het gamma.
Ik werkte af met restjes Scheepjes Panda. Dit pluizig garen leek me perfect voor de haren. Je maakt dan nog een heleboel vlekjes en je naait ze willekeurig op het lijfje. Je bent dus even zoet met de vlekjes, het haar en het ineenzetten.
Ondertussen gaan we nog iedere week naar de haakles. Daar zijn we ook aan iets nieuws begonnen…mandala’s of dromenvangers haken. Ik zie een hele creatie voor me met een vijftal mandala’s, allemaal in het wit gehaakt en hangend aan een verweerd stuk hout. Let’s do this!
Vergeet niet om mijn FB-pagina te liken…
 
 
Of volg mij op Instagram @mespetitscalins
 
Ellen
X
Reactie plaatsen