Ik ga op reis en ik neem mee...
arrow_drop_up arrow_drop_down
Ik ga op reis en ik neem mee...

Ik ga op reis en ik neem mee...

Ik ga op reis en ik neem mee… 3 kids, een man, ouders en een haaknaald. Het nieuwe jaar hebben we ingezet in Frankrijk. Het nieuwe haakjaar werd ingezet met een Joekedoe (een knuffel gehaakt in 1 stuk)

Ondertussen ben ik een krak in het pakken van koffers. Altijd veel te veel mee en altijd wel iets vergeten maar nooit mijn tas met haakspullen!

Gelukkig als je een ‘joekedoe’ haakt op reis dan hoef je maar 2 bollen wol mee te nemen… alleen de vulwol blijft een probleem.

Mijn haakvoornemen voor 2018: mijn haakvoorraad ophaken… zoals zovelen heb ik een kast en wat bakken vol met wol. Maar genoeg is genoeg. Het is tijd om alles op te haken (of toch zoveel mogelijk) en tot dat moment er is ook niks meer bij te kopen (tenzij ik het meteen verwerk in een project).

Dit garenpakket lag dus ook al een tijdje te liggen in mijn kast. 2 bollen Scheepjes Stonewashed Brown Agate en 3 bollen Scheepjes Panda Grizzly. Alles wat ik nodig had om de egel uit het boek Joekedoe 2 van Joke Decorte te haken.

Scheepjes Panda (100% polyester) is een pluizig garen…slik. Het is zacht en harig en ideaal om bij amigurumi’s een vachtje te haken. Één bol weegt 50 gr en heeft een looplengte van 90 meter.

Eerst haakje de naakte’ egel met haaknaald 3,5 mm. Voor de oogjes gebruikte ik veiligheidsoogjes. Als je aan het lijf begint haak je enkel in de achterste lussen. Het pluizig haren haak je dan in de voorste lussen met haaknaald 2,5 mm. Een werkje ja maar een super leuk resultaat!!

Extra tip om je garenvoorraad te doen slinken: lappenpoppen haken.

Deze lappenpoppen haakte ik met Scheepjes Stonewashed en haaknaald 3 mm. En al het garen kwam uit mijn voorraad.

De lappenpopfamilie breidde ik uit met een eenhoorn, kikker en konijn. Ze blijven een hit! Heb ik niet ergens gelezen dat er een derde boek in de maak is!

Ondertussen begin ik al aan Valentijn te denken. Drops designheeft een gratis patroon om een hartvormig kussen te haken… helaas heb ik er nieuw garen moeten voor kopen 😜

Ellen

https://m.facebook.com/mespetitscalins/

Over de schrijver
Ik ben Ellen. Geboren in de eighties. Ergens rond de 30 dus. Heerlijk wonend aan het strand van Oostende (België). Mama van Arthur (2011) en Lilly (2013). Plusmama van Victor (2008). Vrouw van Alexander. Sinds 3 jaar compleet gek van wol. Haakverslaafde en boekenwurm. Zot van amigurumi's. Mijn haakavonturen kun je volgen op mijn eigen blog mespetitscalins.wordpress.com. Een blog over kleine knuffels en kleine kindjes. 1 missie. Haken net zo populair maken in België als in Nederland.
Hilde haakt
Door

Hilde haakt

op 21 January 2018

Ik ben vorig jaar bezig geweest mijn voorraad op te maken. Geeft een heerlijk opgeruimd gevoel. Tip voor de echte restjes: de grootste gehaakte deken van de wereld. Ik heb daarvoor een flinke stapel 20x20 grannies gemaakt.

Reactie plaatsen