Tok, tok, piep, piep ... kuikens, konijnen, kippen, hazen ...
Tok, tok, piep, piep ... kuikens, konijnen, kippen, hazen ...
12 april 2018 

Tok, tok, piep, piep ... kuikens, konijnen, kippen, hazen ...

De lente hangt in de lucht … en de volgende paascreaties kropen uit mijn haaknaald. 

Een creatie uit Christels Paasboek van Christel Krukkert kon niet ontbreken. Ik haakte er zelfs twee uit dit zalige paasboekje. Het mag echt niet ontbreken in je verzameling haakboeken.

Het patroon kan je ook afzonderlijk kopen op haar website www.christelkrukkert.nl voor 3,95 Euro.

Je werkt met Scheepjes Softfun en Softfun Denim. De patronen zijn zo duidelijk uitgeschreven echt een plezier om te haken. Het Softfun garen bestaat uit een mengeling van katoen en acryl en is super zacht om mee te haken. De Denim Soft heeft je creatie een gewassen jeans effectje. Je haakt met een haaknaald 3 mm.

Het kuiken valt best groot uit. De gele veiligheidsoogjes passen er perfect bij. Het eierschaaltje zorgt voor het speelse effect en je kan het ook afzetten. De pootjes haken is wat prutswerk. Alles vastnaaien is hier niet moeilijk.

Mijn eerste fluffy knuffel! Ik haakte het schaapje met Scheepjes Sweetheart Soft en Scheepjes Catona. Wat ben ik blij!! Het is me gelukt! (vreugdedansje). Steekmarkeerders gebruikte ik niet, wel veel draadjes….heeeelll veeeell draadjes. Want je ziet echt geen steek.

Ik koos voor eenvoud. Wit en grijs. En grijze veiligheidsoogjes maakten het hoofdje af.

Oh ja Suus is een kooppatroon van Stip en Haak. Het patroon kan je kopen in de webwinkel www.stipenhaak.nl en op de blog kan je nog een gratis patroon vinden voor een paasei.

Hannah is de tweede knuffel uit Christels Paasboek. Het konijn werd volledig gehaakt met Scheepjes Softfun Denim en haaknaald 3 mm. De pootjes, de snuit en de binnenkant van de oren kregen een roze toets mee.

En het leuke jurkje maakt het helemaal af. Met de patronen van Christel speciaal om kleertjes te haken geef je je knuffel een leuke extra mee.

Vergeet niet om mijn FB-pagina te liken…

https://m.facebook.com/mespetitscalins/

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen

Doe jij weer mee aan het leukste brei- en haakproject van het jaar?

Ik doe mee
Ontdek alles over het thema van dit jaar!
Your information is safe with us