Page content

Tok, tok, piep, piep … kuikens, konijnen, kippen, hazen …

article content

Tok, tok, piep, piep … kuikens, konijnen, kippen, hazen …

De lente hangt in de lucht … en de volgende paascreaties kropen uit mijn haaknaald. 

Kuiken Kiki

Een creatie uit Christels Paasboek van Christel Krukkert kon niet ontbreken. Ik haakte er zelfs twee uit dit zalige paasboekje. Het mag echt niet ontbreken in je verzameling haakboeken.

Het patroon kan je ook afzonderlijk kopen op haar website www.christelkrukkert.nl voor 3,95 Euro.

Je werkt met Scheepjes Softfun en Softfun Denim. De patronen zijn zo duidelijk uitgeschreven echt een plezier om te haken. Het Softfun garen bestaat uit een mengeling van katoen en acryl en is super zacht om mee te haken. De Denim Soft heeft je creatie een gewassen jeans effectje. Je haakt met een haaknaald 3 mm.

Het kuiken valt best groot uit. De gele veiligheidsoogjes passen er perfect bij. Het eierschaaltje zorgt voor het speelse effect en je kan het ook afzetten. De pootjes haken is wat prutswerk. Alles vastnaaien is hier niet moeilijk.

Schaap Suusje

Mijn eerste fluffy knuffel! Ik haakte het schaapje met Scheepjes Sweetheart Soft en Scheepjes Catona. Wat ben ik blij!! Het is me gelukt! (vreugdedansje). Steekmarkeerders gebruikte ik niet, wel veel draadjes….heeeelll veeeell draadjes. Want je ziet echt geen steek.

Ik koos voor eenvoud. Wit en grijs. En grijze veiligheidsoogjes maakten het hoofdje af.

Oh ja Suus is een kooppatroon van Stip en Haak. Het patroon kan je kopen in de webwinkel www.stipenhaak.nl en op de blog kan je nog een gratis patroon vinden voor een paasei.

Hannah Huppel

Hannah is de tweede knuffel uit Christels Paasboek. Het konijn werd volledig gehaakt met Scheepjes Softfun Denim en haaknaald 3 mm. De pootjes, de snuit en de binnenkant van de oren kregen een roze toets mee.

En het leuke jurkje maakt het helemaal af. Met de patronen van Christel speciaal om kleertjes te haken geef je je knuffel een leuke extra mee.

Vergeet niet om mijn FB-pagina te liken…

https://m.facebook.com/mespetitscalins/

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Ellen
Ik ben Ellen. Geboren in de eighties. Ergens rond de 30 dus. Heerlijk wonend aan het strand van Oostende (België). Mama van Arthur (2011) en Lilly (2013). Plusmama van Victor (2008). Vrouw van Alexander. Sinds 3 jaar compleet gek van wol. Haakverslaafde en boekenwurm. Zot van amigurumi's. Mijn haakavonturen kun je volgen op mijn eigen blog mespetitscalins.wordpress.com. Een blog over kleine knuffels en kleine kindjes. 1 missie. Haken net zo populair maken in België als in Nederland.

Comment Section

0 reacties op “Tok, tok, piep, piep … kuikens, konijnen, kippen, hazen …

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.