Wat zullen we haken...
Wat zullen we haken...

Waar haal ik mijn inspiratie … Ze blijven maar komen al die leuke boeken en patronen. Ik heb ondertussen al een volledige haakbibliotheek én enkele mappen vol patronen  …maar ook het dagelijkse leven en mijn kids zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. 

 Peter en zijn draak

Één van de favoriete films van de kids op Netflix is momenteel ‘Peter en de draak’. Draak Elliot moest hier dus door mama worden gehaakt.

Geen beter patroon voor Elliot dan ‘Draakje Julia’ van Kristel Droog-Dekkers. 

Surf zeker eens naar haar website www.mykrissiedolls.nl om alle patronen van deze ontwerpster te ondekken. Het patroon kocht ik voor 4,25 EUR. Het oorspronkelijke draakje wordt gehaakt met ‘sokkenwol’. Met deze wol moet ik dringend eens aan de slag maar ik drukte mijn eigen stempel erop en haakte met Scheepjes Stonewashed. Ik zocht en vond een fel groen en een schitterend rood in hun collectie.

Het patroon haakt super vlot. Voor de poten haak je eens een ‘bobbelsteekje’ om de nagels uit te doen komen. Lijf, kop, poten, armen…wat een plezier om te haken. Het ruggedeelte is wat gefriemel en bij het vastnaaien moet je gewoon extra veel speldjes gebruiken om alles goed op zijn plek te houden.

Chef…

Het leukste is ‘haken op bestelling’ … mensen vragen je iets en je mag aan de slag met je haakpen en draad.

Deze aapjes zijn voor, hoe kan het ook anders, een kok en zijn vrouw. De patronen haalde ik bij Christel Krukkert en haar aapjes. Allebei de aapjes werden gehaakt met haaknaald 2,5 mm en Scheepjes Catona. Prinses Sophia verwerkte ik wat … ik ging voor blauw en een korte rok.

Je kan het boekje ‘Aapjes haken’ kopen maar je kan ook enkele losse patronen op haar site www.christelkrukkert.nl aanschaffen.

Chef Philippe en Prinses Sophia kosten 3,95 EUR/stuk.

Vergeet niet om mijn FB-pagina te liken …

https://m.facebook.com/mespetitscalins/

Ellen

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 22 Jun 2018

Ja, de patronen van Kristel Droog zijn super goed! En die van Christel Krukkert trouwens ook. En super leuk dat je je eigen aanpassingen gemaakt hebt, dat maakt het speciaal! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen