Het is weer de tijd van het jaar ... tijd voor feestcreaties - Breiclub.nl
Het is weer de tijd van het jaar ... feestcreaties!

Het is weer de tijd van het jaar ... feestcreaties!

Het is weer de tijd van het jaar … Kerst en Nieuw … kalkoen en champagne … Hier volgt een kleine update van mijn feestcreaties tot nu toe:

Rendierrammelaar

Zo eens rond een houten ring werken was iets dat al een hele lange tijd op het verlanglijstje stond en nu kan ik het eindelijk doorstrepen …

feestcreaties

Het patroon komt uit het boek ‘Haak je happy. De kinderkamer’ van Lisanne Multem. Het rendier werd gehaakt in Scheepjes Catona en met een haaknaald 2,5 mm. Een rammelkraal werd in het hoofd gestopt. 

Het haken rond de ring ging erg vlot bij mij. Zo vlot dat ik me er nog een aantal heb aangeschaft, kwestie van het verlanglijstje niet te kort te laten worden. Stip en Haak heeft ook een leuk rendiertje om aan te bijten …

Kerstelf

Wat ben ik gek op dit kleine, groene elfje. Ik had nog wat moerasgroen van Annell Miami liggen en stelde dit wezentje samen uit het boek ‘Monsters haken’ van Kerry Lord.

feestcreaties

Mix en match om oneindig veel wezentjes te haken. Of laat je kids eentje samenstellen en ga zo aan de slag.

feestcreaties

Koop ook eens andere kleuren van veiligheidsoogjes op zo iets unieks aan je creatie mee te geven … hier werden het fluogroene en ik vind ze best geslaagd … het strikje werd de finishing touch.

Miss Moose

Uit het boek ‘Christels knuffels’ van Christel Krukkert haakte ik deze Miss Moose…

feestcreaties

Mijn dochter gaf me het idee om het rendier een strikje te geven en zo werd deze dame geboren. Ik kon ook eindelijk aan de slag met een nieuw garen van Scheepjes nl. Twinkle. Het is ideaal om eens een accentje te geven aan een knuffel maar volledige knuffels haken zou ik niet doen. Het prikt een beetje maar het twinkelt wel. Ik vraag me af waarvoor ik het nog zou kunnen gebruiken. Dus ging je aan de slag met Twinkle laat me eens een foto zien van je creatie.

Voor de rest werd mevrouw rendier gehaakt met Scheepjes Softfun en haaknaald 3 mm.

Rudolph van Stip en Haak

Zoals zovelen ben ik ook gek op de patronen van Stip en Haak. Het rendier kon dan ook niet ontbreken. Ik ging aan de slag met haaknaald 2,5 mm, Scheepjes Catona en verwerkte nog wat Scheepjes Twinkle erin.

feestcreaties

Tot dusver mijn kerstcreaties … ik zou wel een jaar rond kerst kunnen haken maar ik kijk toch al uit naar het nieuwe jaar, naar nieuwe projecten …

Ellen

mespetitscalins.wordpress.com

Reactie plaatsen