Holderdebolder verliefd op alle gehaakte knuffels
Holderdebolder verliefd op alle gehaakte knuffels

Holderdebolder verliefd

 

 
Helemaal verliefd ben ik telkens op elke door mij gehaakte knuffel 
Telkens opnieuw sta ik versteld hoe mooi een gehaakte knuffel er kan uitzien
Hoe blij kan je zijn als je de perfecte kleuren kan vinden en combineren om zo je knuffel tot leven te laten komen…
 
MyKrissieDolls (https://mykrissiedolls.nl)
 
Rond Valentijn haakte ik deze Me to You beer. Een heerlijke, lieve beer afgewerkt met een touch of pink.
Het patroon is een aanpassing van ‘Mijn kleine pandabeer’ van MyKrissie Dolls. Het boek ‘Mijn knuffels van sokkenwol’ van Kristel Droog-Dekkers had ik liggen. In dit leuke boekje vol knuffels gehaakt met sokkenwol staat de kleine pandabeer. Deze heb je dus nodig. De aanpassing naar dit beertje kan je gratis vinden op haar site.
image2.jpeg
Heerlijk om zo een grote, lieve knuffelbeer te haken. Geen gepriegel met kleine nageltjes of accentjes. Gewoon lekker doorhaken.
Ik haakte met Scheepjes Stonewashed en haaknaald 3 mm. Maar als je werkt met katoen of sokkenwol of haak je met acryl deze beer kan alleen maar fantastisch worden.
Het borstelige effect verkreeg ik door het garen te borstelen met een dierenkam. Twijfel je haak dan eerst een proeflapje en borstel dat even. Zo ben je zeker hoe alles er uitzien vooraleer je begint te borstelen aan de beer.
image5.jpeg
De beer wordt afgewerkt met patches. Deze patches haakte ik met roze Scheepjes Stonewashed. Het naai effect krijg je door een zwart draadje te gebruiken. Jij kiest natuurlijk je eigen kleuren.
image6.jpeg
Afwerken deed ik met een gehaakt sjaaltje en een klein hartje op de poot. Een echte knuffelbeer met veel liefde gehaakt.
Haken voor de baby (https://www.knufl.nl)
 
Soms heb je gewoon even zin om iets kleins en liefs te haken. Rammelaars, bijtringen, fopspeenkoordjes,…zo van die schattige babydingetjes…daar ben je meteen verliefd op.
Patronen vinden en inspiratie opdoen deed ik in het boekje van Knufl ‘Haken voor de baby’. Klein en fijn haken en soms heb ik daar even zin in. Het is wel wat friemelen en prutsen maar ik ben dan oh zo tevreden als ik iemand blij kan maken met een lief rammeltje.
image7.jpeg
image8.jpeg
 
Haken in 1 stuk met slechts 2 bolletjes garenHoe leuk is dit niet! Ik haakte ondertussen een hele verzameling ‘joekedoes’ bijeen en ze blijven een hit! En vooral ze worden gehaakt in mijn favoriete garen Scheepjes Stonewashed.
image9.jpeg
Dit vliegtuigje maakt iedereen blij! Maar er zijn zoveel leuke patroontjes uit 1 stuk. De boekjes ‘Joekedoe 1’ en ‘Joekedoe 2’ van Joke Decorte blijven een inspiratiebron om de leukste geschenkjes uit te haken.
Helemaal verliefd dus…
 
Kom zeker eens langs op mijn FB-pagina...
Of volg mij op Instagram @mespetitscalins
 
Ellen
X
Corina
Door

Corina

op 17 May 2019

Wat een lieve beer!

wolput christine
Door

wolput christine

op 16 Mar 2020

hallo zou graag een patroon van de beer kan er verkrijg bij jullie

Reactie plaatsen