Page content

article content

In de zomer … haakinspiratie

In de zomer leven we wat op een ander tempo … 2 maand vakantie voor de 3 kids. We leven en haken op het strand (als de zon het toelaat tenminste) … het bloggen en het haken verloopt wat rustiger.

Hier volgt een kleine update van mijn laatste werk. Sit back and enjoy the ride en laat je wat inspireren.

Gehaakte lappenpoppen

Mijn voorraad gehaakte lappenpoppen werd opnieuw aangevuld. Ik haakte voor de eerste maal wat lappenpoppen uit boek nr. 3. Opnieuw een tof, geslaagd, super boekje van Sascha Blase-Van Wagtendonk. Niet twijfelen maar kopen!

Het thema is deze keer ‘de wereld rond’. Gehaakte lappenpoppen uit alle hoeken van de wereld! Ik startte met Australië. De koala werd gehaakt met Scheepjes Stonewashed en haaknaald nr. 3. Ideaal patroontje als je het lappenpoppen haken nog niet helemaal onder de knie hebt. Down under zullen ze er jaloers van zijn.

Flamingo’s blijven een hit! Maar ik twijfelde over deze … de ene is er wild van de andere vindt het dier toch een ietwat rare vorm hebben. Aan jullie om te beslissen en te haken.

Ik heb precies was met Australië. Deze kangoeroe komt uit boekje nr. van gehaakte lappenpoppen. Waar lappenpoppen en hun mini-me’s centraal staan.

Lalylala

Ik had allemaal restjes Scheepjes Catona liggen en die deden me meteen aan de zee denken. Al bladeren door mijn verzameling patronen kwam ik deze octo tegen van Lalylala. Ontwerpster Lydia Tresselt (Duitsland) kan je o.a ontdekken op Etsy. Ze verkoopt er haar typisch kenmerkende patronen en ze zien er allemaal even fantastisch uit!

Het is wat meer artistiek en minder knuffel. Kleine anecdote octo telt maar 7 poten. Ik maar haken aan die onderkant en me afvragen waarom de steken niet klopten. En daar kwam poot nummer 8 plots uit mijn haaktas tevoorschijn toen het al te laat was. De boel uithalen zag ik niet zitten hoor! Ja wij mensen zijn ook niet perfect hé … lang leve het imperfectionisme.

Schattentasjes

Om het einde van het schooljaar af te sluiten gaf ik de juffen zelfgehaakte schattentasjes gevuld met lekkere bananensnoepjes … omdat mijn kids de juffen wel eens ‘bananas’ maakten dit schooljaar.

Het patroon is van CuteDutch (www.cutedutch.nl). Ik haakte met Scheepjes Stonewashed XL en haaknaald 5 mm. Afwerken met een zijdelint in bijpassend kleurtje. En de juffen tevreden…

Vergeet niet om mijn FB-pagina te liken

https://m.facebook.com/mespetitscalins/

 

Ellen

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Ellen
Ik ben Ellen. Geboren in de eighties. Ergens rond de 30 dus. Heerlijk wonend aan het strand van Oostende (België). Mama van Arthur (2011) en Lilly (2013). Plusmama van Victor (2008). Vrouw van Alexander. Sinds 3 jaar compleet gek van wol. Haakverslaafde en boekenwurm. Zot van amigurumi's. Mijn haakavonturen kun je volgen op mijn eigen blog mespetitscalins.wordpress.com. Een blog over kleine knuffels en kleine kindjes. 1 missie. Haken net zo populair maken in België als in Nederland.

Comment Section

0 reacties op “In de zomer … haakinspiratie

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.