5 gratis haakpatronen uitgelegd op video
5 gratis haakpatronen uitgelegd op video

Een nieuw haakproject starten is altijd leuk, want je hebt weer een geheel nieuw patroon dat je mag gaan ontdekken en je werkt weer toe naar een mooi eindproject. Ik vind het persoonlijk altijd handig om een patroon uitgewerkt te zien in een video, want ik ben visueel ingesteld. Er staan talloze inspirerende haakvideo’s online én, helemaal leuk, ze zijn vrijwel allemaal gratis. Ik laat je kennismaken met mijn favoriete haakprojecten uitgelegd op video.

#1 Mindy de Kat 

Wat mij betreft zijn alle video’s van DIY Fluffies het kijken waard. Niet alleen zijn de patronen bijzonder duidelijk, maar de video’s zijn beschikbaar in het Nederlands en in het Engels en zijn gratis te bekijken. De uitgeschreven haakpatronen verkoopt ze op haar website, maar als je ziet hoe ontzettend veel werk er in de haakpatronen zit, dan is dat volledig te begrijpen. In haar video’s laat Mariska van DIY Fluffies zien hoe je verschillende ‘Fluffies’ maakt, onder andere om als sleutelhanger te gebruiken. In deze video laat Mariska zien hoe je een knuffeltje in de vorm van een katje maakt. Met de video’s van Mariska kunnen we allemaal schattige Amigurumi maken.


#2 Deken Inge

Wanneer je je voor langere tijd wilt vastbijten in een project is het haken van een flinke deken een goede investering. Een deken houdt je niet alleen warm op koudere dagen, maar staat ook leuk op de bank of als sprei aan het voeteneind van je bed. Deken Inge is een mooie deken voor het voorjaar en kan natuurlijk gehaakt worden in een kleur naar keuze. Ageeth laat ons in haar video zien hoe je deken Inge haakt, maar heeft op haar website ook een bijzonder uitgebreide beschrijving geplaatst voor het haken van deken Inge die geheel gratis is. Je hoeft er enkel de spullen bij te pakken die Ageeth in de video benoemd en voor je het weet heb je jouw eigen deken Inge om je heen geslagen.


#3 Rugzakje Juul

De knuffeltjes van DIY Fluffies waren schattig, maar ook dit rugzakje van de hand van juf Sas maak ik met liefde na. Juf Sas laat in deze video zien hoe je een schattig rugzakje maakt in de vorm van een konijntje. Daarnaast laat ze eenzelfde soort konijntje zien in de uitvoering van een opbergzakje. Deze rugzak is ontzettend leuk om aan een kindje te geven, maar het opbergzakje kun je ook leuk gebruiken om spulletjes in op te bergen. De video van juf Sas is voor iedereen beschikbaar én naar het gratis patroon kun je via de videobeschrijving navigeren, zodat je rustig kunt nalezen hoe het gratis patroon precies is opgemaakt.


#4 Vest Claire

Hoe graag we ook zouden willen, het warme weer laat echt nog even op zich wachten. Gelukkig kunnen leuke haakpatronen de pijn ietwat verzachten. Het haken van een vest met lange mouwen houdt ons de aankomende maanden nog lekker warm en de kleur die we kiezen laat ons verlangen naar de warmere dagen. In deze video blijven we nog even hangen bij juf Sas, want van vest Claire krijgen wij het vanzelf al warm. Juf Sas geeft ons in deze video uitleg over het haken van vest Claire en in een andere video geeft ze ons uitleg over het haken van de juiste maat voor het vest. In de videobeschrijving vind je het gratis haakpatroon. De rest is aan jou!


#5 Tulpen!

Ondanks dat het nog maar net januari is, kriebelt het voorjaar in onze buik. Nog een paar maanden en dan staan de velden weer vol met tulpen. Om alvast in de voorjaarsstemming te komen, kijken we naar dit laatste haakpatroon van gehaakte tulpen in potjes. Het is niet alleen ontzettend leuk om deze tulpen in potjes te maken, maar je hoeft er na het haken ook niet meer naar om te kijken. Deze tulpjes hoeven namelijk geen water en zullen altijd vol in bloei staan, afwachtend naar een mooi voorjaar.


Deze haakpatronen zijn gratis te bekijken voor iedereen die het leuk vindt om te haken. Echter, om de maker van de video te bedanken voor haar tijd en moeite kun je er natuurlijk wel voor kiezen om een ‘vind-ik-leuk’ achter te laten bij de video en je eventueel te abonneren op de video’s van dat kanaal om niks te missen. Wist je dat Breiclub.nl ook een eigen YouTubekanaal heeft? Neem gerust een kijkje en vergeet die abonneerknop niet!

 

Ellis
Door

Ellis

op 13 May 2023

Ontzettend leuke patronene

Riet
Door

Riet

op 15 May 2023

Leukepatronen

wietske
Door

wietske

op 15 May 2023

hallo, babette!wat leukk!

Thea
Door

Thea

op 16 May 2023

Hallo,een vraag kun je de deken Inge ook groter maken van 2 meter bij 220meter

Reactie plaatsen