Een koe haken: Een MyKrissie koe van Kristel Droog-Dekkersen - Breiclub.nl
Er staat een koe in de wei...

Een koe haken: Een MyKrissie koe…mijn eerste MyKrissie knuffel. Ik ging de uitdaging aan om dit mooie koebeest te haken voor het goed doel. Het ontwerp komt van Kristel Droog-Dekkersen, kan je vinden in het boek ‘Mijn knuffels van sokkenwol’. Een klein boekje met grote, lieve knuffels erin!

een koe haken

Het unieke karakter van dit boekje ligt erin dat alle dieren worden gemaakt met sokkenwol.

Sokkenwol is eigenlijk een verzamelnaam voor garens die voldoen aan een aantal specifieke eigenschappen. Het gaat hier om vrij dunne garens, een mengsel van scheerwol en nylon/polyamide en het is ‘supertrash’ behandeld wat betekent dat het in de wasmachine kan.  Het garen is zacht en knuffelbaar maar ook vrij stevig. Je knuffels zijn kleiner met dit garen en krijgen een meer “antieke” look.

een koe haken

De dieren die je kan terugvinden in het boek zijn: Aapje Ankie, Kangoeroe Bella, Koe, Konijntje Lilly, Paardje Piem, Poesje Mauw, Vosje Victor en Wasbeertje Rocky.

een koe haken

Je hoeft niet te werken met sokkenwol en kan net zoals ik aan de slag met Scheepjes Catona. De sokkenwol blijft nog even op het verlanglijstje staan!

een koe haken

Hou er rekening mee dat deze knuffels een hele klus zijn. Het is dus best wel een uitdaging omdat het een relatief grote knuffel is. De afmeting van je knuffels hangt ook af van het soort garen dat je gebruikt.

een koe haken

Alles is echter heel duidelijk uitgelegd met voldoende foto’s en tips. De haakpatronen zijn goed te volgen en in een duidelijke taal geschreven.

een koe haken

Ondertussen waagde ik mij ook aan een mini-patroon van MyKrissie. Deze fantastische meneer Vos is geen XL versie dus is wat vlugger af!  Dezelfde schattigheid in mini!

een koe haken

Op www.mykrissiedolls.nl kan je voor 2,25 EUR de mini-patronen van paardje Piem, koe, draakje Julia en vosje Victor bestellen.

Wil je niet het boekje kopen kan je  ook de patronen afzonderlijk kopen.  Voor 4,25 EUR krijg je patroon in PDF-formaat toegestuurd. 

Op Facebook volg ik de pagina van ‘MyKrissieDolls’. Een leuke pagina vol nieuwtjes en weetjes.

Al je creaties kan je delen met andere haakfanaten in de MyKrissieDollsfacebookgroep.

Ellen

X

mespetitscalins.wordpress.com

Reactie plaatsen