Page content

Op citytrip naar het land waar de “gelukkigste” mensen van de wereld wonen

article content

Op citytrip naar het land waar de “gelukkigste” mensen van de wereld wonen

Denemarken… Hygge… moeilijk om er de vinger op te leggen wat het precies betekent…gezelligheid en knusheid komen in de buurt. Het is een sfeertje die er hangt. Je voelt het in hun interieur, in het eten en en het drinken. Het zit in hun bloed, het is hun mentaliteit, hun aard…

En ook de wol is niet veraf… wel meestal met breinaalden…

Het haken begint bij mij al op weg naar het vliegveld… in de trein.  De trein is altijd een beetje reizen én een beetje haken.

Zelf heb ik nog geen enkel probleem ondervonden om door de veiligheidscontroles te raken met haaknaald en schaar. Als schaar neem ik een kinderschaartje met stompe punten mee en mijn haaknaalden zijn deze waar ik altijd meewerk.  Geen plastieken of houten…

knusheid

Een uur en 30 minuten haken op het vliegtuig verder landen we in Kopenhagen.

Het weer… wel ideaal brei- en haakweer hebben ze daar. Een koel klimaat en neerslag in alle jaargetijden en in de winter veel vorst en veel donkere dagen…

Søstrene Grene

knusheid

knusheid

Al rondsnuffelend in deze winkel stuitte ik op de garenafdeling. Deze keten kennen we nog niet in België. Veel katoentjes tegen kleine prijsjes. Ik kocht deze look-a-like Scheepjes Stone Washed voor een prikje en ben ik aan het gebruiken om te testhaken.

Therese Garn

knusheid

Deze winkel was een belevenis!  Wol, wol en nog eens wol!  Overal waar je kon kijken stond het vol met zakken. Geen beginnen aan om iets te zoeken. Vraag wat je wil, toon je patroon en de eigenaresse tovert je garen tevoorschijn. Het is yarn heaven of yarn hell. 

knusheid

Ik had een sobere olifant in 1 stuk in gedachten en wou eens iets anders van garen. Dit garen is super zacht en heeft een zijdeachtig gevoel. Het is een mengeling van 70% bamboe en 30% katoen. Het is van het merk ‘Hjerte Garn’. Dit merk maakt al sinds 1926 kwaliteitsgaren met bamboe, zijde en alpaca.

knusheid

knusheid

Volgende maand trekken we naar Milaan… nu nog even wol in het Italiaans googlen. 

Ellen

mespetitscalins.wordpress.com

 

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Ellen
Ik ben Ellen. Geboren in de eighties. Ergens rond de 30 dus. Heerlijk wonend aan het strand van Oostende (België). Mama van Arthur (2011) en Lilly (2013). Plusmama van Victor (2008). Vrouw van Alexander. Sinds 3 jaar compleet gek van wol. Haakverslaafde en boekenwurm. Zot van amigurumi's. Mijn haakavonturen kun je volgen op mijn eigen blog mespetitscalins.wordpress.com. Een blog over kleine knuffels en kleine kindjes. 1 missie. Haken net zo populair maken in België als in Nederland.

Comment Section

2 reacties op “Op citytrip naar het land waar de “gelukkigste” mensen van de wereld wonen


Door De Breimeisjes op 11 oktober 2017

Søstrene & Grene is wel in Nederland, maar niet overal. Leuke winkel inderdaad! Ik heb er ook nog garen van. Die andere winkel lijkt bijna wel ontploft 🙂 Je olifant is prachtig geworden.
Groetjes,
Akkelien


Door Ellen op 12 oktober 2017

Dankjewel hoor.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.