Klein maar fijn: de fantastische mini vos - Breiclub.nl
Fantastische Meneer Mini Vos

Hoe haak je een fantastische mini vos? Deze keer geen XL knuffel maar een fantastische mini-versie! Het hoeft niet altijd ‘big is better’ te zijn. Klein maar fijn is ook oké. 

Het voordeel van een mini exemplaar: je hebt sneller een knuffel klaar!  Joepie!

Nadeel: alles is kleiner dus wat meer gepruts met het naai-en haakwerk. Pffff!

klein maar fijn

Deze mini-knuffel is een ontwerp van Kristel Droog-Dekkers. Kristel is de ontwerpster achter de ‘MyKrissieDolls’. Ze staat erop dat haar ontwerpen zo makkelijk mogelijk én voor iedereen begrijpbaar zijn. En daar slaagt ze geweldig in volgens mij!

klein maar fijn

Je gaat aan de slag met je haaknaald 2,5 mm en je kiest 3 kleuren garen uit naar eigen smaak en goesting.  Je kan dus voor een flashy vosje gaan of gewoon bij de traditionele kleuren blijven. Ik koos voor traditie en werkte met Scheepjes Catona.

klein maar fijn

De gebruikte steken zijn: losse, halve vaste, vaste, half stokje, stokje.

Je start met een magische lus. En minderen komt ook voor. Handig is een stekenmarkeerder of een draadje om iedere toer te markeren omdat je in spiraalvorm haakt. 

De grootte van de veiligheidsoogjes pas je aan aan de grootte van je knuffel. Ik gebruikte ook een veiligheidsneusje i.p.v het te borduren. 

klein maar fijn

Vulwol, speldjes en een stopnaald staan ook op de materialenlijst. 

Het naaien van de knuffel hou ik altijd voor het einde. Je kiest zelf wanneer je dit doet. Er zijn mensen die het leuk vinden om meteen na ieder gehaakt deel alles vast te naaien. Zo zie je meer je knuffel groeien.

Oorspronkelijk worden deze knuffels in sokkenwol gehaakt waardoor ze zittend ongeveer 11 cm hoog worden. Sokkenwol is een fijner garen dan Catona. Mijn knuffel valt dus groter uit. 

Ik werkte hem af met een sjaaltje om zijn look compleet te maken. 

klein maar fijn

Het patroon is te koop op www.mykrissiedolls.nl voor een mini-prijsje van 2,25 EUR. Het ontwerp maakt deel uit van haar MINI’S zoals Kristel ze zelf noemt. Naast vosje Victor, heb je ook paardje Piem, koe en draakje Julia. 

Wie geen zin heeft om te betalen kan er ook gratis patronen downloaden. Hele mooie gratis patronen!  Zoals het alomgekende Me to You beertje.

Super lief én gratis. 

Ellen

mespetitscalins.wordpress.com

Reactie plaatsen