Gehaakte wilde dieren van Vanessa Mooncie  - Breiclub.nl
Hakuna Matata

Gehaakte wilde dieren – Met deze “wijze” woorden uit de Disney klassieker ‘De Leeuwenkoning’ starten we een nieuw blogjaar bij mespetitscalins.wordpress.com en breiclub.nl:

 

Hakuna Matata

Allee ge hebt het of nie

Hakuna Matata

‘tis maar hoe ge t ziet

Ge hebt geen zorgen

Zorg maar dat ge geniet

‘T is een theorie

Filosofie, Hakuna Matata

Ik ging voor mijn eerste haakproject van 2017 aan de slag met een ontwerp van Vanessa Mooncie uit het boek ‘Gehaakte wilde dieren’.

Gehaakte wilde dieren

Vanessa Mooncie is geen groentje op het vlak van haken en breien. Als ontwerpster van haak- en breiaccessoires draait ze al een tijdje in het wereldje mee.

Van deze dame staat bij mij nog op het verlanglijstje ‘Animal Heads: Trophy heads to crochet’ en ‘Crocheted animal hats’.  Echter ik ontdekte ze nog niet in het Nederlands dus mijn Engelse haakwoordenschat zal ik eerst even moeten opfrissen wil ik deze boeken aanschaffen.

Gehaakte- wilde-dieren

Haar inspiratie voor deze dieren komt van illustraties uit oude kinderboeken. Je ziet het ook echt aan de ontwerpen. Ze hebben een echt retrotintje. Retro is echter “in” dus deze knuffels zijn een hit als je ze besluit te maken.

Ze heeft 14 wilde dieren ontworpen en omschrijft ze als volgt: fabelachtige flamingo, sensationele slang, avontuurlijke aap, knotsgekke kikker, dromerige dromedaris, hartveroverend hert, olijke olifant, verleidelijke vos, koddige kameleon en de geweldige giraffe. Doorheen het boek krijg je weetjes mee over deze dieren. Zoals elke stap die een giraffe zet is 4,6 m lang.

Ik ging voor de geweldige giraffe en maakte er een geweldige giraffe rammelaar van. Een ideaal geboortegeschenk!

Gehaakte wilde dieren

Afhankelijk van je garen, je haaknaald en het strak of los haken varieert je knuffel in grootte. Ik ging aan de slag met Annell Miami en haaknaald 2,5 mm. Er wordt voorgesteld om eerst een proeflapje te maken. Ik heb dit echter voor een knuffel nog nooit gedaan en ben dit nu ook niet van plan. Voor de ogen koos ik veiligheidsoogjes en in het lijfje stopte ik een rammelaar.

Gehaakte wilde dieren

Op social media is de fabelachtige flamingo populair maar voor mij op dit moment een net iets te groot project. Wie weet op een dag als we eens héél véél tijd vrij hebben.

Echter het boek is voor mij niet echt een hit. De structuur is ver te zoeken. Je hebt je haakschema’s én je geschreven tekst toer per toer uitgelegd. En die haakschema’s brrrrr….

Gehaakte- wilde-dieren

En alle tips die je nodig hebt staan achteraan. Ik hen dit liever vooraan zodat ik ze kan lezen vooraleer ik start. Een gewoontedier noemen ze mij zeker?!

Ellen

X

mespetitscalins.wordpress.com

Volg mij op Facebook/ellen.buggenhout.3

Marijke Van Reusel
Door

Marijke Van Reusel

op 22 Jan 2017

Ik heb het boek, gewoon in het Nederlands!

Joke sk
Door

Joke sk

op 24 Jan 2017

Hallo Marijke, Wat leuk dat jij het boek in het Nederlands hebt. Mag ik van je weten hoe of waar je er aan gekomen bent? Ik ken een chronisch ziek jongetje die heel veel van giraffen houdt en zag dat in het boek ook een giraffe is te vinden. Verder ziet het er allemaal leuk uit en zal ik er vast nog meer er uit willen maken. Als ik op een moment teveel spulletjes heb verkoop ik het voor het goede doel. De Zonnebloem of voor Artsen zonder grenzen. Het geeft me zo een goed gevoel dat ik op deze manier ook iets voor de maatschappij kan betekenen Groetjes, Joke sk

tineke
Door

tineke

op 24 Jan 2017

het boek is te koop bij boekenvoordeel

Bea de Lorijn
Door

Bea de Lorijn

op 27 Nov 2017

Hallo, Bedoel je t boek "animal heads" van Vanessa Mooncie in t Nederlands ? Zou ik ook heel graag willen hebben om die prachtige zebra te haken voor mijn kleinzoon..... kun je me vertellen waar ik die kan bestellen ? Dank! Groetjes Bea

Sandra
Door

Sandra

op 20 Aug 2018

Bij bol.com alleen in Engels

Reactie plaatsen