Paasboek van Christel Krukkert: Christels Paasboek - Breiclub.nl
Mijn paascreatie van dit jaar ... Huppel Haas
09 april 2017 

Mijn paascreatie van dit jaar ... Huppel Haas

Pasen is in aantocht.  Een overdosis chocolade en leuke paashaakboeken … Wij zoeken dit jaar onze paaseieren in Frankrijk. Met kids en haakpen gaan we er even vandoor. Maar eerst nog even bloggen over mijn paascreatie van dit jaar … Huppel Haas. Ik ging aan de slag met een patroon uit het paasboek van Christel Krukkert Christels Paasboek. Een boek vol met hazen, eitjes, kuikens en kippen…paasboek

  • Paaseieren in diverse motieven en grappige figuren
  • Paashaas-eierdopjes om het paasontbijt een feestelijke touch te geven
  • Een krans met kuikentjes
  • Kiki het kuiken…PIEP
  • Kuiken-servethouder
  • Kaatje met mandje om je chocolade-eitjes in te bewaren
  • Lola het lammetje
  • Krans met kaarsjes
  • Hanna en Huppel Haas

Ik ging voor Huppel. Ik haak graag grote knuffels. Puur, zonder veel poespas en frullen. Haas Huppel is ca. 35 cm hoog. En wat hem extra mooi maakt is het garen. De haas wordt volledig gehaakt met Scheepjes Softfun Denim. 

paasboek

Dit garen is een extra zacht garen én de denim variant van de gekende Softfun. Het kent een subtiel kleurverloop en is perfect voor zachte knuffels of schattige amigurumi’s. Het bestaat uit 60% katoen en 40% acryl. Super handig is de easy start label. Zo start je meteen en raak je niet in de knoop.

Je hebt lichtbruin en donkerbruin garen nodig. De hoeveelheden staan er netjes bij genoteerd. Zo weet je op voorhand hoeveel je van je garen nodig hebt. Reken op en 3,50 EUR/bol.

paasboek

Het lijf bestaat uit 44 toeren vasten. Je start onderaan het lijf. Je werkt met haaknaald nr. 3.

paasboek

Je begint vooraan de kop met lichtbruin. De veiligheidsoogjes worden ook geplaatst. Na 14 toeren vasten is er een kleurwissel naar donkerbruin.  De kop bestaat uit 46 toeren vasten.

paasboek

Je haakt een ketting van 31 lossen en je werkt verder aan de andere kant van de lossenketting. Je hecht de eerste maal alles af. Je haakt nog eens hetzelfde, hecht niet af en legt beide delen op elkaar om ze vast te haken.  Zo haak je de 2 oren.

paasboek
De Voorpoten haak je volledig in donkerbruin en zij bestaan uit 39 rijen vasten.

paasboek

Je start met lichtbruin en haakt een ketting van 14 lossen. Je haakt opnieuw rond de lossenketting. Na 5 toeren wissel je naar donkerbruin. Er worden in totaal 38 toeren gehaakt en je doet dit tweemaal.

paasboek
Voor Haas Huppel kan je nog een tuinbroek haken en Hanna kan nog een zomerjurk krijgen.

Mooie, eenvoudige paascreaties á la Christel Krukkert. Weeral een geslaagd boek voor zowel beginnend als ervaren hakers. De creaties toveren een glimlach op je gezicht. 

Vrolijk Pasen

Ellen

mespetitscalins.wordpress.com

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen
Your information is safe with us