Vrolijke knuffels, joekedoes, gehaakt in 1 stuk - Breiclub.nl
Haken in 1 stuk...

Ze blijven toch één van mijn favorietjes om te haken deze ‘joekedoes’!  Het zijn vrolijke knuffels, gehaakt in 1 stuk. Er komt geen genaai aan te pas buiten eens een oog of een stekel. En je hebt maximaal 100 gram nodig.

Ik werk graag met Scheepjes garen en deze joekedoes worden allemaal gehaakt met Scheepjes Stone Washed en haaknaald 3 mm.

Je kan naar hartenlust spelen met kleuren. Je maakt ze groter of kleiner. Je steekt er een rammelaar, muziekdoosje, pieper of knisperpapiertje in.

Deze keer ging ik voor de maan mijn ‘love you to the moon and back’ maan. Ze werd gehaakt met 2 bollen Scheepjes Stone Washed in de kleur lemon quartz (812). Je hebt wat restjes wit en zwart nodig voor de ogen.

vrolijke knuffels

Deze maan haak je als een platte pannenkoek en daarna vouw je ze dicht, naai je ze dicht en vul je ze stevig op tijdens het dichtnaaien. Het is pas achteraf dat het me te binnen viel dat ze zo leuk zou zijn met een muziekdoosje erin.

vrolijke knuffels

Tot slot haak je nog een open oogje en een gesloten oogje. Zo heb je aan de ene zijde een ‘wakkere’ maan en aan de andere zijde een ‘slapende’.

vrolijke knuffels

Blijven tellen is wel de boodschap!  En werken met een post-it is het perfecte hulpmiddel om geen enkele stap te vergeten.

Het wolkje haakte ik al eens eerder maar nu ging ik voor een ander kleurtje nl. Stone Washed in de kleur Amazonite (813).

vrolijke knuffels

Het werd een blauw wolkje met een rammelaar erin. Wat een leuk geboortegeschenk!  Ook roze, witte en grijze wolkjes kunnen. Stevig opvullen is echt wel nodig alleen zo krijg je de mooiste vorm. Niet zuinig zijn met de vulwol dus.

Voor meer info over deze Joekedoes : http://www.crochets4U.be

Ondertussen kwam er ook al een cactus uit de haaknaald gekropen. Super cute en ze prikt niet.

vrolijke knuffels

Ook de wolosaurus werd geboren…

vrolijke knuffels

Ondertussen is erop 1 augustus een tweede Joekedoe boek verschenen.

Nieuwe creaties haken uit 1 stuk zoals een egel, slang, zeepaard…

Ellen

mespetitscalins.wordpress.com

ilse
Door

ilse

op 27 Aug 2017

Al verschillende joekedoes kwamen van mijn haaknaald. Ik ben ondertussen al de tel kwijtgeraakt. Ze bezitten een grote aaibaarheidsfactor, zijn reuze voor de kindjes en om te maken. Prachtige ontwerpen van Joke. :)

Reactie plaatsen