Kikkers haken, verschillende patronen - Breiclub.nl
Kikker is kikker...

Deze zomer haakte ik kikkers … lieve, groene, schattige, kwakende kikkers en wie weet als je ze kust worden ze een prins…

Kikker Kobus

De eerste kikker is een rasechte Stip en Haak kikker (www.stipenhaak.nl).

Typisch voor deze haakpatronen zijn de stippen en strepen waarmee je kan variëren en zo telkens een andere knuffel maken. De patronen zijn altijd heel duidelijk uitgewerkt met voldoende foto’s.

De aankoop ervan verliep ook probleemloos. Op de website kan je naast de betalende patronen ook leuke gratis patronen vinden.  Zeker de moeite waard om eens naartoe te surfen!  Je kan ook lid worden van de Stip en Haak Facebookgroep en zo je eigen creaties showen en likes scoren. 

 kikkers

 

Deze kikker is ongeveer 25 cm groot  als hij neerzit. Ik haakte hem met haaknaald 2,5 mm en werkte met Scheepjes Catona. Je kan, nee je moet, spelen met het basispatroon. Ik ging voor 2 kleuren groen en in het lijf werkte ik met smalle strepen. 

 kikkers

 

Kikker Karel

 Mijn 4-jarige dochter Lilly gaat in september naar de tweede kleuterklas. Juf Sofie maakt er een leuke kikkerklas van en vroeg aan mij of ik zin had om een klaspopje te haken. Tuurlijk!  Het thema van de klas komt uit het boek ‘Kikker is kikker’ van Max Velthuijs. Ik vond een kikker, die er trouwens als twee druppels water op lijkt, in het boek ‘Kleine knuffels haken’ van Christel Krukkert. 

 kikkers

 

Jammer is de doorlopende tekst bij alle patronen in het boekje… pfff ik krijg het daarvan op mijn zenuwen als ik zo moet haken. Maar we brachten het tot een goed eind en de kikker kan op 1 september vertrekken naar zijn nieuwe thuis. 

 kikkers

 

Deze coole kikker haakte ik met Annell Miami en haaknaald 3 mm. De kikker krijgt een rood-wit gestreepte zwembroek en omdat hij het zwemmen nog niet volledig onder de knie heeft draagt hij een leuke eendjesboei.

Ik deed nog een fotoshoot met hem in onze tuin… want naast haken is fotograferen ook wel een hobby en is het zo leuk om ze allebei te combineren. 

kikkers

kikkers

 

Veel haakplezier!

 Ellen

mespetitscalins.wordpress.com

dicky jorritsma
Door

dicky jorritsma

op 04 Sep 2017

super mooi de kikker

Ellen
Door

Ellen

op 12 Oct 2017

Dankjewel hoor!

Reactie plaatsen