Amigurumis in love, een boek vol dolverliefde amigurumi's -Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Een boek vol dolverliefde amigurumi’s … Amigurumis in love … haak de leukste verliefde stelletjes. Tessa Van Riet-Ernst haakt in dit boek 12 verliefde koppeltjes. Heb je een haakverslaafde vriend of vriendin … geef dan dit boek als superorigineel vriendschapsgeschenk!  Punten scoren …

Ik stond te popelen om te beginnen aan Adam & Eva Rups met appel. Ik haakte met Scheepjes Softfun en haaknaald 2,5 mm. Het Softfun gamma van Scheepjes geeft je creatie een net iets zachtere touch. Het garen bestaat uit 60% katoen en 40% acryl waardoor het dus wat veloursachtig aanvoelt.amigurumis in love

Appel

De appel valt misschien niet ver van de boom maar het is wel een serieuze grote appel. Het haakpatroon is eenvoudig. Belangrijk is dat je hem goed vult! Ik stopte er ook een grote knikker in om te verzwaren en veel veel vulwol. Granulaatkorrels had ik niet in huis dan komen knikkers goed van pas.

Om een mooie appelvorm te krijgen hecht je af maar knip je de draad niet af.  Je trekt de draad met een naald erdoorheen naar de onderkant. Daar werk je hem weg. Op deze manier krijg je het deukje bovenaan en kan je mooi het steeltje en blaadje eraan naaien.

amigurumis in love

Adam & Eva Rups

Zeker niet moeilijk te haken enkel wat prutserig. Voor de oogjes koos ik de kleinste veiligheidsoogjes beschikbaar.  Je kan ze ook borduren of parels erop kleven. Katoenen strikjes had ik niet gevonden. Ik nam een stukje rood katoen van de appel en knoopte een strikje rond Adam zijn nek. In het hoofd van Eva maakte ik ook een strikje vast. Het neusje borduurde ik. Voordat je afhecht stop je de eindjes chenilledraad erin. Zo kunnen ze lekker kronkelen.

amigurumis in love

Andere patronen in het boek die je hart zullen stelen:

Hartendiefje, Schattig Hartje, Jack&Jill Lucifer, Lancelot&Guinevere Vogel, Fred en Ginger Kalverliefde, Isolde Ooievaar en Tristan Kikker, Harold Ijsbeer en Evi de Pinquïn, Cupido, Liefdesduiveltjes Tarzan en Jane, Romeo en Juliet Schaap.

De namen van al de patronen zijn super. Niet?!

amigurumis in love

Als extraatje haakte ik nog enkele ‘hartendiefjes’ in Scheepjes Catona en met haaknaald 2,5 mm.  Je kan er oogjes op borduren of werken met veiligheidsoogjes.  Ik maakte er sleutelhangers van.

amigurumis in love

Surf zeker eens naar www.woolytoons.com. Je komt er terecht in de wereld van Tessa van Riet-Ernst.

Ellen

mespetitscalins.wordpress.com

Over de schrijver
Ik ben Ellen. Geboren in de eighties. Ergens rond de 30 dus. Heerlijk wonend aan het strand van Oostende (België). Mama van Arthur (2011) en Lilly (2013). Plusmama van Victor (2008). Vrouw van Alexander. Sinds 3 jaar compleet gek van wol. Haakverslaafde en boekenwurm. Zot van amigurumi's. Mijn haakavonturen kun je volgen op mijn eigen blog mespetitscalins.wordpress.com. Een blog over kleine knuffels en kleine kindjes. 1 missie. Haken net zo populair maken in België als in Nederland.
Reactie plaatsen