Bernadette vest haken - Breiclub.nl
Happy Bernadette

Eén van de opdrachten dit jaar in de avondles haken is: maak een kledingstuk. We kregen een patroon voorgeschoteld afkomstig van wolplein.nl: ‘haak een Bernadette vest’. 

Je kon zelf je wol kiezen of je kon het volledige pakket bestellen op wolplein.  Op www.wolplein.nl bestelde ik het pakket voor 94,95 euro. Best wel prijzig en ook een risico want dit was het eerste gehaakte kledingstuk die ik ging maken… stress

Het pakket bestond uit 8 bollen Lana Grossa Silkhair en 7 bollen Lana Grossa Merino Superfein. Er wordt gehaakt met eenhaaknaald 8 en 10. 

Silkhair is een super zacht garen gemaakt van mohair en zijde. De mohair zorgt voor warmte en de zijde voor glans. 

De Merino is een fijn garen met een dunne draad. Dit garen is een onderdeel van de Cool Woll collectie van Lana Grossa. De garens zijn dus in de winter warm en koel in de zomer. Het garen is gemaakt van 100% Merino wol. 

De gebruikte steken: losse, halve vaste, vaste en keerlosse … makkie dus 🙂 

Je haakt met 2 draden Silkhair en 1 draad Merino. Dus met 3 draden haken. Slik…

Je start met een proeflapje met de stekenverhouding 10 steken=10 cm en 10 toeren=10 cm. Mijn eerste keer proeflapje haken. Bij knuffels haken doe ik dit nooit!

Het was dus een opdracht met vele eerste keren en ook een nooit meer. 

Wat er niet instaat en je dus best gebruikt … patroonpapier … om je patroon van je vest uit te tekenen. Het is meten en tellen en rekenen. Je moet weten hoe lang je vest moet komen en hoe lang je armen moeten zijn. 

Als je natuurlijk de Bernadette groter wilt of wat losser om het lijf en je haakt ook nogal losjes dan kan je op een bepaald moment een tekort aan garen hebben. Shit dus … Gelukkig zijn ze bij Wolplein alleraardigst als je mailt en vraagt om te kijken of ze er nog beschikbaar hebben uit hetzelfde wolbad. Supersnelle levering maar natuurlijk extra kosten!

De boorden van je vest haak je met je 8. Vervolgens start je met je 10. Je haakt 2 voorpanden, een achterpand en 2 mouwen. Je legt alles af en toe op je patroon om te kijken of alles wel wat klopt. 

Wat een werkje!

De Bernadette haak je volledig afwisselend in de voorste en achterste lus. 

Mijn ervaringwel ik haak toch liever knuffels. De vest is duur uitgevallen door het bijbestellen. Ook de uitleg op het patroon is nogal beperkt. Ik denk zelf dat ze dit pakket nu al niet meer aanbieden. Gelukkig was er onze haakjuf met af en toe extra uitleg. Je hebt dus wel wat ervaring nodig!  

Lees … kleren haken is niet mijn ding!  

Ellen

mespetitscalins.wordpress.com

 

biru
Door

biru

op 13 Jan 2019

Jammer, ik zie maar het halve patroon

Reactie plaatsen