Nieuwe garens 2017, lente- en zomerkleuren - Breiclub.nl
De nieuwe kleuren en garens voor de lente en zomer

Nieuwe garens 2017: Elk seizoen wordt er door de verschillende wolmerken weer ingespeeld op de nieuwe modekleuren en komen er nieuwe breigarens op de markt. Ik heb al verschillende mooie garens langs zien komen op websites en social media en ik wil deze nieuwe garens graag even delen. Ik ben in ieder geval enthousiast geworden en krijg weer zin om met de nieuwe voorjaarskleurtjes aan de slag te gaan…

De nieuwe lente- en zomerkleuren

Geïnspireerd op de mode die geshowd is bij de internationale modelabels voor de komende lente, heeft kleureninstituut Pantone de 10 meest populaire modekleuren voor het voorjaar van 2017 gekozen. En wat zijn ze mooi!

Nieuwe garens 2017

De 10 nieuwe inspiratiekleuren die de mooiste namen hebben gekregen:

Pale Dogwood is vernoemd naar een plant die hier in Nederland Kornoelje wordt genoemd en in dit geval de zachtroze variant.

Island Paradise en Kale zijn niet echte mooie zomerse kleuren, Island Paradis heeft de kleur van een tropisch blauwe zee in zich en Kale is meer de kleur van boerenkool.

Wel een mooie zomerse kleur is Flame: een vurige, warme en best felle kleur oranje.

Lapis Blue komt overeen met het mooie blauw van de steen lapis lazuli.

Primrose geel  is een tint geel die niet te fel is en daardoor makkelijker te combineren is.

Niagara: deze kleur blauw is vernoemd naar de diepe blauwgroene tint van de Niagara watervallen

Pink Yarrow: deze felle roze kleur is vernoemd naar de bloem Duizendblad.

Haselnut is een vrij neutrale kleur in het rijtje. Deze kleur combineert het beste met alle andere kleuren. Het is eigenlijk het vervolg op de kleur taupe die je dit najaar veel ziet.

En als laatste de kleur van het jaar 2017: Greenery. Een kleur die doet denken aan de frisgroene kleur van gras en nieuwe bladeren. Behalve in de mode zal de kleur ook meer te zien zijn in woonaccessoires en meubelen.

De nieuwe lente- en zomergarens

Ik was benieuwd of ik deze modekleuren ook tegen zou komen bij de verschillende grote wolmerken. Ik heb even een paar mooie voorbeelden opgezocht.

Vorige week liet www.hetwolhuis.nl in een blog de nieuwste garens en kleuren van Schachenmayr zien. Twee nieuwe kwaliteiten in de voorjaarscollectie 2017 van Schachenmayr zijn Catania Flammé en Soft & Easy.

Schachenmayr Catania Flammé is een uitbreiding op de Catania familie. Het Flammégaren is 100% katoen en is een combinatie van een niet-gemerceriseerde draad en het bekende Catania katoen en het heeft een beetje een onregelmatige structuur.

Nieuwe garens 2017

Schachenmayr Soft & Easy is een innovatief garen met anti-pilling vezels. Het is een acrylgaren met dralon en voelt daardoor zeer zacht aan op de huid. En deze Soft en Easy is te krijgen in de kleur Greenery die dit jaar is gekozen als modekleur van 2017………

Nieuwe garens 2017

Het brei-/haakgaren Schachenmayr Catania kent al een zeer uitgebreid kleurenassortiment. Dit populaire garen is nu voor het voorjaar van 2017 uitgebreid met 6 extra kleuren waardoor het totale kleurenpalet op 87 prachtige kleuren komt. De laatste nieuwe kleuren van dit seizoen zijn kleuren 161, teddy, 180 serenity, 206 honing, 225 pink, 269 grijsblauw, 380 tegelblauw.

Nieuwe garens 2017
Lana Grossa komt met twee nieuwe garens: Lana Grossa Alcanto en Lana Grossa Nizza.

Met Alcanto laat Lana Grossa een innovatief lintgaren voor de zomer zien. Dit garen is zowel geschikt om mee te haken en te breien en geeft een mooie leatherlook. Ook mooi om te gebruiken om je kleren mee of te werken en franjes mee te maken. Van de 12 kleuren heb ik kleur 5 uitgekozen om te laten zien omdat dit een mooi voorbeeld is van de modekleur Niagara.

Nieuwe garens 2017

Lana Grossa Nizza is een luxe katoengaren met subtiele glitter. Het heeft een smalle, lintachtige draad en is ideaal voor het breien of haken van zomerse breicreaties. Dit garen is te krijgen in 12 verschillende kleuren, waarvan ik een voorbeeld heb opgezocht die overeenkomt met de modekleur Pale Dogwood.

Nieuwe garens 2017

Lana Grossa showt deze nieuwe garens in hun Lookbook no. 4 met een paar supermooie zomerse breipatronen. Hier een link naar een blog van www.wolplein.nl waarin al een paar van deze breipatronen te zien zijn.

Katia liet zelf op haar Facebookpagina een voorbeeld zien van de Greenery kleur die zij hebben met het garen E-xtreme. Dit garen van 70% polyamide en 30% katoen is te breien met naaldennummer 20 – 25.

Nieuwe garens 2017

 

Tot zover een kleine greep uit de nieuwe garens voor de komende tijd. Ik hoop dat ik jullie hiermee een kijkje heb kunnen geven in het nieuwe aanbod en de nieuwe kleuren.

Door welke nieuwe kleuren en garens raak jij geïnspireerd voor deze lente en zomer? En ben je al begonnen aan een zomers project in deze kleuren?

A
Door

A

op 05 Feb 2017

Ik ben het E boek kwijt hoe krijg ik het terug .Kan het niet terug halen ?

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 10 Mar 2017

Wil je even een mail sturen naar info@breiclub.nl met je vraag over het E-book?

Barbara
Door

Barbara

op 05 Feb 2017

Leuk informatief artikel van Gabriëlle. En ik ben ook mijn E-book met 42 patronen 'kwijt'. Ik zou het heel graag opnieuw downloaden, maar dat lukt niet.

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 10 Mar 2017

Hallo Barbara, wil je even een mail sturen naar info@breiclub.nl met de vraag over het downloaden van de E-book?

Heidi Faul
Door

Heidi Faul

op 26 Jun 2021

ik zoek de nieuwste kleuren voor 2021

Reactie plaatsen