feesthaaksel: een gingerbread ventje met een twist - Breiclub.nl
Happy New Year!

Mijn laatste feesthaaksel voor 2016 was een peperkoekenmannetje van Dani’s Creaties. Gemberkoekenman Sem … een “gingerbread” ventje met een twist en hij staat zo leuk bij mijn andere kersthaaksels.

Op www.woolys.nl kocht ik dit patroon voor 2,95 EUR. Een eerlijke prijs voor een mooi patroon. Je kan er ook het volledige haakpakket kopen incl. garen en patroon voor 12,95 EUR. Ik koop liever het garen in de hobbywinkel. Zo doe ik terwijl ook wat inspiratie op als ik op zoek ga naar het juiste garen.

Het bestellen, betalen en downloaden verliep zonder problemen.

Het patroon wordt gehaakt met Scheepjes Catona.  Voor het mannetje zelf heb je ongeveer 70 gram nodig.  Ideaal hiervoor zijn de 25 gram bolletjes van Scheepjes ter aanvulling van je 50 grams bol. Voor het wit en rood kan je restjes gebruiken.

De koksmuts wordt gehaakt in sneeuwwit terwijl het glazuur wat meer aanleunt bij crème kleur.

Er worden geen moeilijke steken gebruikt. Vasten, halve vasten, lossen en eens in de achterste lus haken.

 feesthaaksel

  • Je start met het hoofd. Je werkt niet met een magische cirkel. Je haakt 7 lossen en je haakt verder rond deze lossen. Het maakt de vorm van het hoofd net iets ovaler. De veiligheidsoogjes worden ook geplaatst.
  • De armen, benen en het lijf vormen geen enkel probleem.
  • Het glazuur haak je door een rij lossen te haken en terug te keren met vasten. Het glazuur ga je telkens vastspelden met een golvende beweging. Het brengt wel wat gefriemel mee om alles vast te naaien. Je moet wel even zoeken naar de mooiste steek.
  • De koksmuts zorgt voor een speelse toets.  Deze naai je schuin op het hoofd vast. Hetstrikje heb ik niet vastgenaaid aan Sem maar met een eindje garen geknoopt rond zijn nek.  Zo kan je kiezen met of zonder strik.

 feesthaaksel

Maar nu heb ik er genoeg van…gedaan met de rendieren, kerststallen en engelen!!

Happy 2017!!!

Ellen

X

mespetitscalins.wordpress.com

Reactie plaatsen