Vele ontwerpers en designers met hun ontwerpen: De haak- en breidagen in Zwolle - Breiclub
Haak- en breidagen 2017 in Zwolle

78 stands met vèèl wol en ALLES op het gebied van Haken en Breien! Vele ontwerpers en designers met hun ontwerpen. 20 en 21 oktober 2017 waren de haak- en breidagen in de IJsselhallen in Zwolle.Marjan (onze dochter) en ik gingen voor het eerst naar deze beurs toe. Via Facebook zagen we vele berichtjes voorbij komen van de beurs, waardoor we nieuwsgierig werden.

“Handwerkbeurs met lezingen, workshops, booksignings en Meet&Greets!”

Kortom… Helemaal leuk:  nieuwe mensen ontmoeten. En dan al dat garen…. ;-)

Het waren twee hallen waarvan 78 exposanten hun waar te koop hadden en tentoonstelden.

Vele ontwerpers

Na een rondje over de “markt” gingen we naar Melanie Berg haar lezing. Melanie is designer. Ze vertelde hoe haar carrière begon en ze had haar prachtige shawls mee.

Deze mochten we bewonderen en zelfs voelen! Heel mooi! De lezing werd live uitgezonden op Facebook ;-) We werden erg geïnspireerd door Melanie.

Na de lezing zijn we de markt op gegaan. Wat een kleuren en wat veel wol…

Vele ontwerpers

Van heel dunne wol tot super dik  XXL garen. Wat we veel zagen was handgeverfde wol. Deze wol/dit garen kwamen we veel tegen in de prachtigste kleuren. En zóó zacht! We konden de verleiding ook niet weer staan. We kochten prachtig garen: Merino soft.

Wat opviel was dat op deze beurs  veel stands waren met speciale garens vooral  geschikt voor breiwerken.

Vele ontwerpers

Draadkracht” sprong eruit met hun prachtige wol geverfde  shawls. Ze hadden kant en klare wolpakketten te koop. Hier kon  je ook garen/wol verven in je favoriete kleuren!

Hier nog een foto van een demonstratie wol borduren. Tegenwoordig een echte hype.

Vele ontwerpers

Na vele kraampjes met wolletjes ontmoeten wij Jipbyjan: Janneke Assink. Bekend van haar boek “Haakspiratie”, Craftkitchen en blogster. Janneke stond bij haar mooie ontworpen dekens.

Vele ontwerpers

Daarna kennis gemaakt met Stefanie van “CuteDutch zij stond in haar mooie kraam met haar prachtige ontwerpen.

Vele ontwerpers

We zagen mooie mandala’s, veel handwerkboeken en nog veel meer. Teveel om op te noemen!

We hebben een fijne kleurrijke warme wollige dag met nieuwe ontmoetingen gehad!Bedankt en tot ziens …haak-/breidagen en tot volgend jaar!

Wij gaan met ons nieuwe garen aan de “Haak” of… toch breien?!

Ben je ook naar de haak- en breidagen geweest?

Groet,

Ingrid Terpstra

http://hobbydingen.com/

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 30 Oct 2017

Ik was er vorig jaar, met mijn Breimeisjes-vriendin. Leuk om je verslag te lezen! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen
Your information is safe with us