African flower tas, mooi patroon, makkelijk te haken - Breiclub.nl
African flower tas

In deze blog laat ik zien hoe je een African flower tas kunt maken.

Het patroon om een african flower te haken vind je hier.

African flower tas

Ik kreeg een opdracht van iemand om een tas te haken. Op internet had ik wel een mooi voorbeeld gevonden maar daar stond geen patroon bij. Dus toen heb ik zelf maar een patroon bedacht.

Patroon: African flower tas

Ik heb de tas zelf al twee keer gemaakt. Elke keer gebruikte ik phildar coton 3.

Je hebt in totaal 9 bollen nodig.

Van de hoofdkleur 3 en van de overige kleuren 2 bollen per kleur.

Ik gebruikte steeds 4 kleuren per tas. Daarbij had ik steeds de kern in dezelfde kleur. Dan wisselde ik af met de kleur van de blaadjes. En deed ik weer het randje om de blaadjes in dezelfde kleur als de kern. En ik haakte ze ook allemaal aan elkaar met 1 dezelfde kleur. Dit is de hoofdkleur.

African flower tas

Je haakt in totaal 64 african flowers.

Elke rij bestaat uit 10 african flowers die je aan elkaar haakt met deze methode: Voor de eerste rij geldt dat je de eerste en de laatste ook aan elkaar haakt zodat je een rondje krijgt. Ik heb de kleuren om en om gedaan.

Je haakt 5 rijen hoog. Dan doe je op elke hoek twee african flowers en daaraan vast maak je als het ware de schouderband die ook bestaat uit 10 african flowers. Je kunt uiteraard variëren met de aantallen om de tas en schouderband groter of kleiner te krijgen.

Hoelang je de schouderband wilt hebben is een beetje persoonlijk, dus daarbij geldt : meten is weten. Pas er we mee op dat als je katoen gebruikt dit wel een beetje uitrekt dus maak de schouderband niet te lang.

African flower tas

Tenslotte ga je nog stokjes haken om de schouderband en de bovenkant van de tas. 

Ik heb de tas gevoerd met een kussensloop met een rits. Zo heb je er een voering in en ook meteen een rits. Heel handig! De kussensloop heb ik er in vast genaaid.

Nu is je tas klaar.

African flower tas

Wat voor kleuren zou jij gebruiken voor de tas? 

Reactie plaatsen