Telefoon hoesje haken met granny squares - Breiclub.nl
Telefoon hoesje haken

Telefoon hoesje haken: Eigenlijk heeft iedereen een telefoon. En ik denk dat iedereen die telefoon ook wel eens laat vallen. Dus dan is een telefoon hoesje wel erg handig. Deze keer gaat mijn blog dan ook over het haken van een telefoon hoesje.

In een vorige blog van mij heb ik al uitgelegd hoe je een granny square haakt.

Hoe haak je een telefoonhoesje?

Ik heb eerst vijf granny squares gehaakt. Van elk 3 toeren.

Je hebt dan 2 granny’s voor de voorkant, 2 voor de achterkant en 1 voor het klepje.

De 2 voor de voorkant haak je aan elkaar. Dit doe je door ze met de goede kanten tegen elkaar te leggen en dan met vasten aan elkaar te haken. Dit doe je ook met de achterkant. Zo blijft het mooi plat en steekt er niets uit.

Telefoon hoesje haken

Nu ga je eromheen haken zodat je de juiste afmetingen krijgt. Hiermee kun je dus verschillende steken gebruiken. Het ligt er maar net aan wat voor afmeting het hoesje moet krijgen. In de hoekjes haak ik 2 steken in 1 steek. In mijn geval heb ik twee toeren eromheen gehaakt. Maar hier kun je dus ook weer vanaf wijken om andere afmetingen te krijgen. Dit doe je ook weer met de voor en de achterkant.

Telefoon hoesje haken

Dan haak je de twee delen aan elkaar vast. Je legt de twee delen tegen elkaar aan en haakt ze aan elkaar met halve vasten. Je haakt van de linker bovenkant naar de rechter bovenkant. Dan haak je nog halve vasten aan de voorkant door, zodat je wel helemaal rond gehaakt hebt maar ze niet aan elkaar zitten. Dit doe je ook bij de achterkant.

Dan moet het flapje nog af. Hier is de vijfde granny voor. Hier haak je ook omheen in dezelfde steken dan dat je met de voor- en achterkant hebt gedaan. . Dit haak je vast aan de achterkant met halve vasten. Om het flapje vast te zetten heb ik een knoop vast genaaid op de voorkant. Let wel even op dat de knoop door het gaatje past. Dus je moet niet een te grote knoop pakken. Ik heb een zakje knopen bij de action gehaald. Nog eventjes de draadjes afhechten en je telefoonhoesje is klaar.

Telefoon hoesje haken

 

Heb jij ook wel eens een telefoonhoesje gehaakt?

Anna Ayla
Door

Anna Ayla

op 06 Sep 2020

Goedemorgen Taetske, Ik ga het hoesje maken van granny's......Leuk om te lezen dat jij ook het hakem heb geleerd van je bent..ik was acht toen beppe met leerde

Reactie plaatsen