In de ban van African Flowers - Breiclub.nl
In de ban van African Flowers

Haken is momenteel ‘in’. Nu de lange winteravonden voor de deur staan is het ideaal om van start te gaan met een nieuwe uitdaging – de African Flowers. Met de African Flower patroon als basis is men weg voor uren haakplezier.

Het is opgebouwd met een Granny Square patroon, de African Flower genaamd.  Door de flowers in bepaalde combinaties aan elkaar te plaatsen krijgt men uitzonderlijke mooie creaties.

Patroon

African-Flowers-5

1. Haak 5 lossen en maak een ring met een halve vaste in de eerste losse.

2. Haak 3 lossen (=1e stokje), 1 stokje in de ring, (1 losse, 2 stokjes in ring) 5x, 1 losse, eindig met een halve vaste boven in het 1e stokje. Je hebt dan 6 x 2 stokjes met lossen er tussen. Hecht af.

3. Hecht een nieuwe kleur aan bij een losse van de vorige toer. Haak 3 lossen, (1 stokje, 1 losse, 2 stokjes) in de losse, in iedere volgende losse (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes). Eindig met een halve vaste boven in het eerste stokje.

4. Ga met halve vasten naar de eerste losse tussen de stokjes. Haak 7 stokjes in elke losse van de vorige toer. Eindig met een halve vaste boven in het eerste stokje. Hecht af.

5. Hecht een nieuwe kleur aan en haak 1 vaste in elk stokje van de vorige toer + tussen het 7e en 1e stokje van de waaiertjes een stokje haken, waarbij je insteekt onder de opening van de 3e toer, zodat je een bloemblaadje vormt. Op de foto zie je goed waar je dan moet insteken. Hecht af.

6. Hecht een nieuwe kleur aan en haak een stokje in elke vaste van de vorige toer, behalve in het midden van elk bloemblaadje, daar haak je(1 stokje, 1 losse, 1 stokje). Je hebt 9 stokjes tussen elke losse van de hoek.Hecht af.

Het eerste stokje van een toer wordt gevormd door 3 lossen !

De eerste vaste van een toer wordt gevormd door 2 lossen !

De pentagon werkt op dezelfde methode alleen heeft deze 5 bloemblaadjes

Veel patronen zijn beschreven in het Engels. Maar eens je het basispatroon onder de knie hebt ben je vertrokken voor uren plezier.

De afbeelding hierboven is het patroon van een Hexagon (6), is ook het meest voorkomende.

We gebruiken de patronen van Heidi Bears. We mogen de patronen niet ter beschikking stellen daar dit kooppatronen zijn. Echter de hier getoonde patronen mogen we wel openbaar maken en zijn ook de meest gebruikte in de knuffels.
We hebben het meeste behoefte aan de hexagon en pentagon van de africanflower granny.

Er zijn variaties in de flowers, afhankelijk van welke figuur of patroon je maakt.

Hexagon (6)African-Flowers-6

Pentagon (5)

Heptagon (7)

Octagon (8)

Triangel (3)

Zoals reeds vermeld zijn vele patronen tegen een kleine vergoeding te koop.

Enkele websites waar je terecht kan:

Heidi Bears

Woolytoons

Nienepien

Ook eens googlen kan je alvast op mooie ideetjes brengen. En wie weet ontwerp je je eigen patroon met de African Flowers

Mijn hart hebben ze alvast gestolen.

Hier enkele van mijn zelfgemaakte creaties.

Ook de bewoners van het WZC waar ik werk hebben de African Flower onder de knie. De Birds zijn van hun creaties.

Met welk patroon ga je nu best van start?

Is het je eerste haakwerk kies dan een eenvoudig patroon. Ik verkies ook om eerst alle Flowers te haken en dan in elkaar te steken. Hierin  zijn ook verschillende manieren mogelijk.

African-Flowers-1

Wie durft de uitdaging aan? Welke creatie vind jij het leukst?

Tinie Houtzager
Door

Tinie Houtzager

op 27 Oct 2015

Wat zijn ze leuk. Ik ga dr zeker een proberen. De bruin oranje neushoorn zal mooi in mijn kamer staan. Maar ook de andere beestjes mogen in mijn huis komen. Heb er zin in.

noella
Door

noella

op 27 Oct 2015

Ze zijn gewoon super ben verliefd op de kikker .Is percies echt dat hij gaat beginnen praten .Je bent een krack

Karnier monique
Door

Karnier monique

op 11 Sep 2021

Bonjour, Merci pour les tutos des fleurs africaine , mais j'aurai tant voulu faire l'ours mais le tuto de Heidi Bears n'est payable qu'avec la PayPal donc je recherche sur internet un autre tuto.

Reactie plaatsen