Verliefd op de Zomerdeken
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
2 min
1

Verliefd op de Zomerdeken

2 min
1

Soms zijn er van die projecten die je niet uit je hoofd krijgt.  Waarvan je jezelf nog zo vaak kunt vertellen: “ik doe het écht niet”, waarvoor logische argumenten (Ja, maar die andere 15 projecten dan; ik had mezelf beloofd geen garen meer te kopen; het pakket is toch wel prijzig) niet meer gelden. Bij dat soort projecten zit er niks anders op dan gewoon te beginnen. De Zomerdeken van Chefwol is zo’n project.

In deze deken worden 3 technieken gecombineerd; haken, tunisch haken en breien. De blokken zijn echter zo opgebouwd dat je de delen onderling kunt uitwisselen, zodat je de deken ook alleen maar kun breien of alleen maar kunt haken als dat je voorkeur heeft.

De blokken bestaan telkens uit drie onderdelen; een middenblok en twee randen. Zo bouw je blokken op van ongeveer 60 x 60 centimeter. Ik ben gek op de stonewashed van Scheepjes, en was er dan ook al snel uit welke kleuren mijn deken zouden gaan worden: moonstone, corundum ruby en Garnet. Na mijn verjaardag in December was het zover.

Ik ben niet zo goed in het afmaken van projecten… Ik raak een project snel zat. Bij de Zomerdeken heb ik dat absoluut niet. Doordat je bij iedere rand een andere steek en andere techniek gebruikt, vlieg je door de blokken heen. Ik ben inmiddels een heel eind in de deken. Blok 7 staat op mijn naald.

Een aantal maanden geleden, werd ik ineens onrustig van al mijn works in progress. De blog die Alexa van Amilishly een paar weken geleden schreef kwam me dan ook ontzettend bekend voor (je leest hem hier).

Ik riep dan ook de monogaam handwerken challenge in het leven. Ik ging de uitdaging aan een hele maand aan slechts 1 project te werken. Ik liet mijn volgers kiezen uit vier projecten, en er werd massaal gestemd voor de Zomerdeken. Er kwamen in korte tijd vier blokken bij.

Ik heb mezelf tot doel gezet om deze deken af te ronden voor de Knit en Knot in Tilburg. Ik zal weer samen met Alexa aan de bloggerstafel plaatsnemen op 12, 13 en 14 Oktober. Het lijkt ons heel gezellig om jullie dan te zien.

Wil je online mijn voortgang van de zomerdeken volgen, volg me dan op instagram of ravelry, daar zal ik de komende tijd verslag uitbrengen van mijn deken-in-wording. Ook heb het instagram-account van Chefwol komen regelmatig mooie plaatjes voorbij.

Wil je ook de zomerdeken maken? Je vindt het pakket op chefwol.nl (klik hier). Ik haak snel weer verder!

Ik ben één van de vijf Breiclub-ambassadeurs en wij bloggen iedere zondag om de beurt. Volg ook mijn mede ambassadeurs AkkelienRenskeWietske en Alexa

Wat is jouw favoriete project op dit moment?

 

Liefs, Sietske

www.sietsaandehaak.nl

 

Reacties
Categorieën