Nieuwe dingen in de maand Mei
Nieuwe dingen in de maand Mei

Wat gaat het weer hard, dit jaar. Ondertussen zijn we in de maand mei beland, en de Meivakantie is voor onze regio inmiddels voorbij. En zo te zien, gaat het prachtig weer worden, komend weekend.

Dan zoek je iets vrolijks om te breien of te haken …

Mijn tips:

Top Acapulco


Een vlot project, mede ook omdat je het in het rond breit – en het kabeldeel op het voorpand baken je af met steekmarkeerders. Het truitje wordt dus op de rondbreinaalden gebreid – zonder naden dus, en bij de armsgaten wordt er gesplitst.

Dit truitje kun je, als je een week vakantie hebt, in drie dagen breien, en dan de hele zomer van genieten! Een Nederlands ontwerp, verkrijgbaar in de maten S tot en met XL.

En bij Chefwol.nl mag je je eigen kleuren kiezen!

Gisteren kregen we bericht binnen, dat Yarn Book-a-zine 5 was verschenen. Scheepjeswol brengt deze uitgave een keer per half jaar uit. Deze uitgave is een ode aan de vrouw, in alle leeftijden, en in elke klasse. 

Yarn Book a zine 5

Mijn tip uit dit boek is de jurk, die je op bovenstaand plaatje ziet. Prachtig, ook qua kleur.

Verder zal ik niet teveel verraden, wat er in dit boekje te vinden is – het is in ieder geval een prachtige bron van inspiratie, waar je komende zomer veel plezier uit kunt halen.

Tweed en Roze Koek

 De dames van Chefwol.nl en Yipee Yarns zijn ook fanatiek aan het verven geweest.

Voor de Sokkenclub heeft Janine van Yipee Yarns Roze Koekgaren geverfd. Dat bleek een schot in de roos, ondertussen zijn de meeste deelnemers lekker sokken aan het breien, en zijn de bijgeleverde Roze Koeken inmiddels op.

U kunt ze nog bestellen, want we hebben besloten om ze voorlopig lekker in het assortiment te houden. Reken wel op levertijd van ongeveer een week, aangezien de garens met de hand geverfd moeten worden – dus ook moeten drogen.

U vindt de Roze Koeken hier:

Tweed… een speciaal effect in handgeverfd garen. Dat is altijd spannend hoe het eruit komt te zien, en Bianca heeft zich vooral verbaasd over de herfsttinten die uit haar verfsessie tevoorschijn kwamen.

U vindt ze hier: http://www.chefwol.nl/search/chefwol+tweed/ en houd er rekening mee: iedere streng is uniek, en op is echt op!

Reactie plaatsen