arrow_drop_up arrow_drop_down
8 juli 2018 

Garen uit Amerika: Caron Simply Soft

Er is één winkel die al héél lang op mijn lijstje: Yla! Iedere keer als er op facebook of instagram een foto voorbijkomt van de vrolijke projecten van Lotte en Yvonne, word ik spontaan blij. We spraken elkaar al vaker op beurzen en steevast was de afsluiting: Binnenkort kom ik écht langs hoor!

Helaas zijn dat van die dingen die er, in de drukte van alledag, vaak bij inschieten. Een paar weken geleden besloot ik dat het er maar eens van moest komen en nam ik bus, trein, trein en bus, om uiteindelijk in de prachtige showroom terecht te komen!

De vrolijke bolletjes en projecten straalden me tegemoet. Omdat Lotte nog even bezig was met het maken van productfoto’s had ik het rijk alleen. Al snel liet ik mijn oog vallen op twee bolletjes JAWOLL van Lang Yarns. Ik was nog op zoek naar dit garen voor mijn eerste paar gebreide sokken. Deze zijn inmiddels af. Het patroon vind je op het blog van Chef Wol.

Nadat ik deze bolletjes alvast klaargelegd had, viel mijn oog op de enorme wand met caron-garen. Dit garen is mijn favoriet. Ik maakte hier namelijk, in mijn pre-blog-tijdperk (dus geen mooie foto) al een deken van. De lily-pond-cal. Sindsdien, én door het blog van Tertia, ben ik verslingerd aan dit garen.

Het garen komt uit Amerika en wordt maar op twee plekken verkocht, binnenkort zelfs alleen bij Yla. Het garen is echter écht een must-have.  Het garen is van 100% Acryl, maar daar merk je tijdens het haken en breien niets van. Bij mij wil acryl-garen nog wel eens gaan piepen of stroef lopen, maar bij dit garen heb ik daar geen last van. Daarnaast komt het in 60 kleuren. Voor ieder wat wils dus.

Factsheet

Garen: Caron Simply Soft

Gewicht: 170 gram

Meters: 288 meter

Samenstelling: 100% acryl

Prijs: €5,25

Geschikt voor haak/brei-naald: 5 mm

Dit garen is prima geschikt voor allerlei verschillende projecten. Wat denk je van een mooie woondeken. Door het dikke garen, krijg je een heerlijke dikke deken, die nog lekker opschiet ook. Of een lekker warme muts met bijpassende wanten… Als je daar nu mee begint, kun je ze mooi aan als het koud begint te worden. Ben je nou benieuwd wat ik aan het maken ben met dit garen? Neem dan een kijkje op www.sietsaandehaak.nl, daar laat ik je een projectje zien.

Liefs, Sietske

Heb jij dit garen wel eens uitgeprobeerd?

Ik ben één van de vijf ambassadeurs van Breiclub, en wij bloggen beurtelings, iedere zondag.

Volg ook Akkelien, Renske, Wietske en Alexa.  Je vindt hun blogs hieronder:

https://debreimeisjes.blogspot.com/
http://renskecreatief.blogspot.com/
http://lief-gehaakt.blogspot.com/

http://amilishly.nl/

Over de schrijver
Ik ben Sietske Kooijman en ik ben gek op haken! In combinatie met mijn liefde voor schrijven, kon het natuurlijk niet anders dan een eigen blog te starten. Haken suf? Helemaal niet! En daar ben ik het levende bewijs van. Ik plaats wekelijks updates over mijn eigen haak (- en sinds kort ook brei)avonturen. Daarnaast schrijf ik reviews, artikelen met achtergrondinformatie en nog veel meer! Ik wil er voor zorgen dat hakend en breiend Nederland binnenkort niet meer om mij heen kan! Niet voor mezelf, maar omdat ik vind dat iedereen moet weten hoe tof het is om te leren haken en breien! Een paar feitjes over mij: Ik kan geen enkele CAL weerstaan, ik houd mijn haaknaald vast als mes en niet als pen, Ik brei continentaal, Ik haat het om mijn werk uit te halen: ik smokkel liever een paar steken (tenzij het om een testproject gaat natuurlijk!) en ik heb minimaal tien Works in Progress, anders gaat een project me vervelen! Het lijkt me ontzettend leuk om voor jullie te gaan bloggen om zo onze krachten te bundelen!
Wietske

Door

Wietske

op 8 July 2018

Ik ken het garen niet, maar het ziet er goed uit. Ik ga direct kijken wat je er mee maakt ;-)

Greet van Schaik

Door

Greet van Schaik

op 15 July 2018

Ik heb nog een leuke website: www.yarnspiration.com. Heel veel leuke patronen met het genoemde garen. B.v. Crochet hexagon afghan. Zelf ben ik regelmatig in Amerika en ga dan zeker een keer naar de Hobby Lobby winkel en kijk daar dan mijn ogen uit. Het garen is geweldig om mee te werken. Zelf maakte ik o.a. een baby omslagdoek hiermee.

Reactie plaatsen

Meedoen met de Mystery Blanket '19? Start: 1 december 2019

Maak een breideken of een haakdeken in het thema Butterflies. Kies nu jouw kleurenpakket!