Meedoen aan de Mystery Blanket
Meedoen aan de Mystery Blanket

Meedoen aan de Mystery Blanket

Al sinds juni las ik op Facebook een aantal keer de vraag of er al wat bekend was over de volgende Mystery Blanket. Dit jaar is ervoor gekozen om iets later te beginnen met de lancering. Inmiddels is het zover, de inschrijving is begonnen.
Dit lijkt me een mooi moment om wat te vertellen over hoe dat is: meedoen aan de Mystery Blanket.

Zelf heb ik meegedaan aan de breiversie van de Mystery Blanket 2017 en aan de haakversie van de Mystery Blanket 2018. En ik was tester van de breiversie. Mijn ervaringen zijn positief.

Het begint met het lezen en bekijken van de informatie. Je weet vooraf het thema en je krijgt een idee van de kleuren. In principe kun je kiezen uit een aantal pakketten. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt en de bestelling is gedaan, komt het moment van wachten. Je krijgt bericht wanneer je pakket wordt bezorgd en o, dát is zo’n leuk en spannend moment! In deze blog schreef ik over mijn pakket van 2017 en in deze blog over het (haak)pakket van 2018.

Dan komt de dag waarop de eerste patronen vrij komen. Dat is ook het moment dat je echt iets meer gaat ontdekken over hoe de deken gebreid of gehaakt gaat worden. In 2017 waren het allemaal kleine blokken, in totaal 40 stuks. Iedere maand kwamen de patronen van 8 blokken vrij. In 2018 maakten we iedere maand 1 groot blok.

Ik vond het steeds leuk om te kijken wat we gingen doen. Veel verschillende en nieuwe steken! Dus leer je er weer van. Je leert soms ook dat je een steek niet zo leuk vindt. Maar je kunt uiteraard altijd zelf een aanpassing doen! Dat kon niet bij m’n testproject, want ik moest natuurlijk goed controleren of het allemaal wel klopte!

Ik leerde dit jaar bij het breien o.a.:
– de Grolse wantentechniek
– de linnensteek
– mozaïekbreien

Bij het haken leerde ik o.a.
– een aantal Tunische steken
– Japanse haaksteken
– de waistcoatstitch

In het forum bij Breiclub.nl werden veel ervaringen uitgewisseld. En dat gaat haast nog beter in de speciale Facebookgroep. Omdat je daar steeds de actuele vraag direct ziet en je ook meldingen krijgt als je antwoord krijgt. Ik vond iedereen altijd heel behulpzaam en heb zelf ook geprobeerd zoveel mogelijk te helpen en tips te delen.
Bij de patronen horen ook de nodige video’s met extra uitleg bij lastige dingen. En als je meedoet aan de Mystery Blanket heb je altijd toegang tot de patronen en die extra uitleg. Wat ik deze keer extra leuk vond, was dat mijn vriendin Agnes óók meedeed Ze wilde wel eens wat meer haakervaring opdoen en koos daarom voor de haakversie. Toevallig koos ze dezelfde kleur, Nordpolen. We wonen nogal ver van elkaar, maar via Messenger hadden we regelmatig contact over onze vorderingen en deelden we foto’s. Zij heeft ‘m al af en haar deken is echt prachtig geworden. Ze heeft een paar aanpassingen gemaakt en zelf een extra rand verzonnen.

Zo mooi geworden en ze kan echt prachtig haken!

Mijn dekens van 2018 zijn allebei nog steeds niet af. Bij de breideken moet ik nog een extra rand breien om blok 2 en dan moeten de blokken nog aan elkaar. Bij de haakdeken moet ik nog wel wat meer doen. Maar dat gaat beslist nog wel gebeuren! De deken van 2017 is sinds februari dit jaar klaar (zie deze blog) en al in gebruik. Ik wil er eigenlijk nog een rand om maken, maar zo is de deken ook al heel leuk.

Ik vond het heel leuk, deze mysteriën, me eerst laten verrassen door het pakket met al die mooie bollen in verrassende kleuren. En dan iedere maand afwachten welke patronen en steken er bedacht zijn door de ontwerpsters. Een mooi en leerzaam avontuur op handwerkgebied. Ga jij meedoen? Alle informatie vind je hier.

Mijn ervaringen met de vorige dekens kun je op mijn blog terugvinden onder de labels
“Mystery Blanket 2017”
“Mystery Blanket 2018”

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?
https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via
Facebook: @debreimeisjes
Instagram: @
Liefs van De Breimeisjes!

Ineke van der Ster
Door

Ineke van der Ster

op 03 Jul 2022

Hoe haak ik een rand om de mysteryblanket van 2018 en hoe maak je hem vast op het laken dat bijgeleverd is?

Reactie plaatsen