Mijn Mystery Blanket: Brei je eigen Mystery Blanket - Breiclub.nl
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
2 min
10

Mijn eigen Mystery Blanket

2 min
10

Nu iedereen heel enthousiast is begonnen aan de Mystery Blanket van onze Breiclub moet ik zeggen dat ik toch ook de kriebels krijg. Ik heb er voor gekozen deze keer niet mee te doen met de Mystery Blanket, maar heb bedacht dat ik ga beginnen aan mijn Mystery Blanket……

Hoe gaat mijn Mystery Blanket er uit zien?

Toen ik het idee eenmaal had, kwam ik er snel op uit dat ik mijn blanket ga breien, omdat ik toch meer een breister dan een haakster ben. Verder wil ik dat mijn Mystery Blanket qua kleuren en uitstraling past in ons interieur en ik heb dan ook goed gekeken naar wat past in onze woonkamer.

Nu hangt de Mystery Blanket 2014 nog over mijn bank, maar de bedoeling is dat mijn eigen Mystery Blanket op de bank komt te liggen om ’s avonds lekker onder te kruipen.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor drie basiskleuren die het best passen bij de kleuren bij onze woonkamer. En dat zijn zwart, oranje en beige.

Ik wil ook dat mijn Mystery Blanket niet te druk wordt, dus worden het wat grotere blokken van 30 x 30 cm en ga ik deze blokken breien in ribbel- en tricotsteek en dan afwisselend blokken in één kleur en blokken in verschillende streeppatronen, zowel horizontaal als verticaal.

Ik ga uit van 28 blokken (7 blokken hoog en 4 blokken breed) en een rand in één kleur van ongeveer 10 cm zodat mijn Mystery Blanket uiteindelijk een afmeting krijgt van ongeveer 130 cm x 210 cm

Welk materiaal heb ik gekozen?

Toen ik eenmaal wist welke kleuren ik wilde en hoe mijn Mystery Blanket er uit moest komen te zien, ben ik op zoek gegaan naar wol en combinaties van garens en ik heb heel veel kleuren en bollen wol in mijn handen gehad om te vergelijken en kleuren te combineren.

mijn Mystery Blanket

Het zijn deze mooie garens van Phildar geworden die in mijn gekozen kleuren het best bij elkaar kwamen.

mijn Mystery Blanket

Phildar Partner 6 in de kleuren noir (nr. 67), curry (nr. 155) en brume (nr. 29)

Phil Douce in de kleuren noir (nr. 67), carotte (nr. 30) en Grege (nr. 11)

Phil Light in de kleuren noir (nr. 67), corail (nr. 21) en gazelle (nr. 5).

De blokken die ik ga breien met Phil Light ga ik met 2 draden breien in dezelfde kleur, maar ook met twee verschillende kleuren draden, zodat ik verschillende kleureffecten ga krijgen met de Phil Light.

Dit heb ik nu allemaal bedacht, maar als ik aan het breien ben, kom ik misschien nog op andere variaties van blokken en dat maakt dat het voor mij ook nog een Mystery blijft hoe mijn deken er uiteindelijk uit gaat zien.

En zoals jullie kunnen zien het eerste begin is er………

mijn Mystery Blanket

Ik weet wat me de komende herfst- en winteravonden te doen staat en ik wens iedereen die bezig is met de Mystery Blanket veel breiplezier.

Wie heeft er nog een leuk idee voor één van mijn blokken?

Reacties
Categorieën