Vakantie - Achterstallige projecten-tijd! - Breiclub.nl
Vakantie - Achterstallige projecten-tijd!

Vakantie – Achterstallige projecten-tijd! Vakantietijd is de beste tijd om achterstallig werk in te halen. Het einde van de vakantie nadert. Een aantal van jullie is misschien al lang en breed weer aan het werk. En een aantal kan misschien nog lekker in het naseizoen weg. Ik ben inmiddels weer terug van een rustige vakantie vol met plannen voor achterstallige projecten. Lees mijn ervaringen en kijk met welk mooi sjaalpatroon ik aan de slag ben gegaan.

Vakantie – Achterstallige projecten-tijd!

Vakantie-Achterstallige-projecten-tijd-2Vol energie ben ik teruggekeerd van een weldadige vakantie in het rustige Denemarken. Aangezien mijn gezinsleden zich hadden voorgenomen om nu echt een stap verder te komen met kitesurfen en dus veel zouden surfen, had ik bedacht dat ik veel alleen zou zitten en eens lekker mijn achterstallige WIP’s weg zou werken. Met een dakkoffer vol met zeilen, een kiteplank tussen de stoelen op de achterbank en bagage van vier personen in de kofferbak konden niet alle projecten mee en moest ik een keuze maken. Wat gaat er mee?

Wat neem ik mee?


Vakantie-Achterstallige-projecten-tijd-1-1
Gelukkig heb ik niet zo veel projecten liggen. De mysterie-deken van Debbie Abrahams? Daar mag ik van mezelf pas mee verder als mijn andere deken af is. Plus dat ik dan wel heel veel mee moet nemen. Dus die niet. Dan één van de twee sjaals waar ik mee bezig ben? Hm… Als ik die met die mooie kleurtjes nu eens meeneem, dan heb ik een fijne sjaal voor het najaar als het wat kouder is. En hij past perfect bij mijn jas. Het is weliswaar wol, dus warm om te breien, maar de voorspellingen zijn dat het niet warmer wordt dan 15 graden. Prima brei-weer. Daarnaast is dat project makkelijk mee te nemen, een paar bolletjes wol en de pennen en ik ben klaar. Zo gezegd zo gedaan.

Op vakantie


De eerste week: weinig kitewind, temperaturen boven 20 graden en veel zon. Dus veel gezelligheid en mooi weer om samen dingen te doen. Lekker lezen, spelletjes, Aarhus bezoeken. Weinig brei-tijd.

De tweede week dan: een paar dagen kitewind, maar ook lekker weer om met een boek in het zonnetje te zitten. Breien? Mwah, te warm.

De derde week, inmiddels weer thuis is lummelen, een beetje aanrommelen ook wel heel erg lekker.  Gelukkig kon ik als die weken ‘s avonds nog wel wat breimeters ’s maken voor de tv.

Resultaat?


Het resultaat na drie weken vakantie en goede brei-voornemens: een sjaal die voor ¾ af is, een gezellige vakantie waarvan ik goed uitgerust terug ben gekomen en een breiproject dat net niet helemaal af is. Niet getreurd, het is nog geen najaar (het is terwijl ik dit schrijf 29 graden en erg benauwd) dus absoluut nog geen wollen-sjaal-weer. Nog een paar dagen doorpakken en mijn sjaal is af. 15 September is nu de nieuwe streefdatum, en die ga ik halen!

Vakantie-Achterstallige-projecten-tijd-4

Vind jij het patroon ook zo mooi? Het is gratis te vinden bij Drops.  En nog een breitip: brei de verdraaid opgepakte steek meteen, anders gaat de sjaal te veel ‘trekken’.

En jij? Neem jij je haak- of breiwerk mee op vakantie? Of heb je het meegenomen? En? Hoe ver ben je gekomen of wil je komen?

Reactie plaatsen