Kerstversiering - Breiclub.nl
Kerstversiering

De Feestdagen komen er weer aan, dat betekent ook dat zodra de Goede Sint het land weer verlaten heeft, ook de kerstboom weer neergezet kan gaan worden! Ik vind dat zelf altijd een fijne periode in het jaar, de dagen zijn kort, de avonden lang en knus.

Het opzetten en versieren van de kerstboom is wat mij betreft daarvan de start.

En wat is er nou leuker voor handwerk enthousiasten zoals wij dan het zelf maken van de versieringen voor in de kerstboom! Het zijn kleine projectjes, dus zo gemaakt en perfect voor het opmaken van kleine restjes wol. Het lijkt wellicht wat vroeg om daar nu al mee te beginnen, maar een boom vol heb je natuurlijk niet zo maar even gemaakt.

In deze blog heb ik enkele gratis patronen van mooie gehaakte én gebreide kerstversieringen voor in de boom voor je uitgezocht:

Elegant kersthart

kerstversiering

Noorse kerstbal

kerstversiering-856-2

White Christmas kerstster

kerstversiering

Gebreide kerstster

kerstversiering

Gehaakte kerstster

kerstversiering

Let it Snow kerstbal

kerstversiering

Deze versieringen zijn niet alleen leuk om in de boom te hangen, maar ook een origineel cadeau om mensen te geven in plaats van een kerstkaart. Ook de opgevulde varianten zijn meestal flexibel en kunnen (met een beetje proppen) gewoon door de brievenbus.

Wat is jou favoriete kerstversiering?

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Susanne en naast blogger voor Breiclub ben ik ook een ontwerpster. In 2006 leerde ik haken en pas in 2009 heb ik mezelf ook breien aangeleerd. En ik was verkocht! Ik heb mezelf ook geleerd om wol te spinnen en vond het leuk om met mijn eigen garen ook eigen ontwerpen te maken. En zo ben ik ook actief gaan ontwerpen, waar je over kan lezen op mijn website (http://www.lavisch.com/site/).
Reactie plaatsen

Doe jij weer mee aan het leukste brei- en haakproject van het jaar?

Ik doe mee
Ontdek alles over het thema van dit jaar!
Your information is safe with us