Breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015
De eerste breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015

De eerste breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015

Hoe groot is de kans dat op je wensenlijstje voor dit weekend staat: de eerste breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015 bekijken? Het is buiten boven de 25 graden!

Vanaf begin juni tijd kijk ík echter al dagelijks op de website van Garnstudio, of de nieuwe patronen er al staan. En deze week zijn ze gepubliceerd!

Ik bespreek graag kort de aankomende trends met je!

Breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015

Er zijn zoveel leuke dingen die in me opkomen om met dit weer te doen: BBQ, genieten van een goed glas wijn in de namiddagzon, verkoeling zoeken bij het water …….. Maar nee, ik word helemaal blij van de eerste breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015 (en haakpatronen natuurlijk).

Stem op jouw lievelingspatroon van Garnstudio

Garnstudio is vrijwel altijd als eerste met het publiceren van de mogelijke patronen voor het komende seizoen. Mogelijke patronen, omdat je kan stemmen op de 10 modellen die je het leukst vindt. Ook kun je aangeven waarom je een model leuk vindt, of juist helemaal niet.

De modellen met de meeste stemmen worden uitgewerkt en opgenomen in de gratis patronendatabase en in de boeken die Garnstudio jaarlijks uitbrengt.

breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015

Ik heb navraag gedaan over de te verwachten trends voor het aankomende herfst / winter seizoen. De verwachting is dat we veel zwart zullen zien, maar ook grijs en wolwit. Blauw, taupe, met hier en daar oud roze en army green. Mutsen zijn nog steeds groot. Stoere sjaals en omslagdoeken blijven onverminderd populair.

 

Trend 1: veel zwart, maar ook grijs en wolwit

breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015

De patronen van Garnstudio laten weinig uitwerkingen van de patronen in zwart zien. Dat ligt ook niet heel erg voor de hand, omdat je dan minder goed eventuele details in het haak- of breiwerk kunt laten zien. Er zijn wel veel patronen in de warme grijstinten en in wolwit.

Trend 2: blauw

breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015

In de patronen zie je veel blauw en paarstinten terugkomen. Zowel in de kleding als in de accessoires.

 

 Trend 3: grote mutsen

breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015

Voor zowel de brei- als de haakliefhebbers is er voor het komende seizoen voldoende keus. De mutsen worden in de meeste gevallen gecombineerd met een bijpassende sjaal.

 

 Trend 4: stoere sjaals en omslagdoeken

breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015

 

Als je op de site van Garnstudio met de muis over deze foto beweegt, krijg je een detailbeeld te zien van de steek die gebruikt is om deze deken te maken. De omslag is natuurlijk ook als deken voor bijvoorbeeld op de bank te gebruiken.

 

Mijn Favoriet

Wat mij betreft is er een patroon dat met stip op nummer 1 staat. Als het kon, zou ik daar 5 keer op stemmen!!! Een eenvoudig maar toch apart vestje, door het werkje erin en met de sluiting aan de achterkant.

breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015

Het oogt heel zacht en bijna aaibaar. Ik zou zelf voor een andere kleur kiezen: denimblauw, licht grijsgroen of grijspaars. Ik ga er bij voorbaat vanuit dat het patroon van dit vestje uitgewerkt zal worden en in de gratis patronen database zal worden opgenomen.

Ga jij stemmen?

Als de uitslag van de stemming bekend is en ook bekend is welke patronen favoriet zijn, is het hopen dat het patroon van jouw favoriet als een van de eersten wordt geplaatst. Dan kun je beginnen! Ga je gebruik maken van het “stemrecht” op de patronen voor het komende seizoen van Garnstudio?

Dit waren de trends horend bij de eerste breipatronen voor het herfst/winter seizoen 2014-2015: wat vind jij van deze trends?

Mysterblanket_640x150

 

 

 

Bianca Boonstra
Door

Bianca Boonstra

op 09 Jun 2014

Ik ga straks even kijken... Maar ik brei eerst mijn wanten even af... En dat is heerlijk om te doen, zelfs bij warme temperaturen.

Beenens.ilse
Door

Beenens.ilse

op 31 Jul 2014

Hallo, Ik wil graag een babydeken breien, maar hoe kan je ze veel steken op je naald krijgen? Daar begrijp ik niks van! :) Groetjes, Ilse

Marijke
Door

Marijke

op 03 Aug 2014

Hallo Ilse, als je een babydekentje in 1 geheel wilt breien, zijn er 2 opties: - er zijn extra lange breinaalden te koop. Het is denk ik even zoeken op internet, het is geen standaard maat. Daarmee heb je meer ruimte op de naald, maar wordt het nog wel oppassen dat je steken er niet afglijden. Ik zou in ieder geval stoppers gebruiken als je het werk weg legt, zodat je zeker weet dat de steken blijven waar ze horen!! - meestal wordt gebruik gemaakt van rondbreinaalden. Die kun je ook in verschillende lengtes krijgen. Je kunt op de rondbreinaald veel meer steken kwijt. Wat je ook zou kunnen doen is kiezen voor een dekentje dat uit meerdere blokken bestaat. Dan brei je ieder blok afzonderlijk en heb je lang niet zo veel steken op je naald. De blokken zet je later aan elkaar, waardoor je alsnog de deken hebt van het formaat dat je wilt hebben. Met vriendelijke groet, Marijke

Reactie plaatsen