Het zal toch niet waar zijn - Breiclub.nl
Het zal toch niet waar zijn...dus toch ?

Het zal toch niet waar zijn…dus toch ? Er zijn van die algemene wijsheden, die iedereen kent en die voor een ander natuurlijk altijd van toepassing zijn. Als voorbeeld: de schilder die je inhuurt om de buitenkant van het huis te schilderen. Dat doet hij prima. Maar zijn eigen huis ……. 

Nog zo’n voorbeeld: het bijhouden van de administratie: typisch zo’n ding dat blijft liggen.

Het zal mij toch niet overkomen, dat met Marijke Made deze zogenaamde wijsheden van toepassing blijken te zijn?

Het zal toch niet waar zijn?

Breiklusjes “rondom huis”

“Knitting for loved ones”: het allerleukste dat er is. Zeker als de “loved one” dan ook draagt wat je voor hem of haar hebt gemaakt. In mijn geval manlief, of mijn favoriete jongetje van inmiddels 8.

Het zal toch niet waar zijn, dat het breien voor de lieverds om je heen anders wordt, minder wordt, wanneer je een en ander wat zakelijker gaat aanpakken!!

Ja en nee. Sinds ik begonnen ben met Marijke Made zijn er vele projecten van de naalden gegleden: allemaal met plezier gebreid. Velen in relatie tot Marijke Made. En daarmee minder tijd om te breien aan hetgeen ik eerder met zoveel plezier deed.

Projecten voor manlief worden kleiner: de sjaal waar ik vorig jaar met veel enthousiasme aan ben begonnen, omdat de garens en de kleuren zo mooi passen bij zijn nieuwe jas, ligt nog geduldig te wachten op afronding. Misschien dit jaar?

Een project voor mijn favoriete jongetje van toen 6: ze zijn er nog wel, maar worden krap in de tijd tussen andere projecten door gepland. En het is dan net op de valreep dat het zelfbedachte rode vestje met ingebreide piratenmotieven af komt.

Dus toch …….. het breien voor lieverds om me heen, de breiklusjes rondom huis, is minder geworden.

Maar ik vind het daarom niet minder leuk!!

Het-zal-toch-niet-waar-zijn-4

Het-zal-toch-niet-waar-zijn-3

De administratie

Het bijhouden van de administratie, pure noodzaak natuurlijk. Ik heb een accountantsachtergrond, je kunt niet handelen als je niet weet hoe je ervoor staat. Dat betekent facturen maken (dat wil nog wel) en inboeken, kostenfacturen vastleggen, weten wat je doel is voor dit jaar en daar actief op sturen.Het-zal-toch-niet-waar-zijn-1

Het zal toch niet waar zijn, dat het bijhouden van de administratie “een dingetje” wordt, zo iets waar je steeds tegen aan loopt te hikken?

Dus toch ……  ik ben eigenlijk altijd bezig met iets anders. Ontwerpen van een Mystery Blanket, schrijven van blogs, bijhouden wanneer welke nieuwe patronen uitkomen en bepalen of ik daar wat mee wil (de vraag of ik daar tijd voor heb, laat ik dan maar even achterwege …), mail bijwerken ….

En breien natuurlijk!! De administratie wordt gedaan als ik daar een specifiek moment voor inplan, zo halverwege het jaar en natuurlijk als het jaar net ten einde is. Gelukkig is het daarmee nog te overzien. Maar mijn oorspronkelijke ambitie, om iedere maand mijn administratie up to date te hebben, is al lang gevlogen.

Het zal toch niet waar zijn ………  dus toch ?

Ik kan niet anders dan bekennen dat de algemene wijsheden niet alleen waar zijn voor anderen, maar ook voor mezelf.

Wie had dat gehad ….

Het is dus toch waar ….

 

 

Reactie plaatsen