Ambitieuze plannen / het bedenken van nieuwe projecten
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
2 min
0

Ambitieuze plannen oftewel het bedenken van nieuwe projecten…

2 min
0

Ambitieuze plannen oftewel het bedenken van nieuwe projecten…Ben je klaar met je projecten of heb je zin om iets nieuws te starten? Lees hoe je makkelijk kunt zoeken naar nieuwe (gratis) patronen op Ravelry.

Nieuwe projecten graag!

Bijna al mijn achterstallige projecten zijn afgerond. Er liggen er nog maar twee. Tijd om na te denken over wat ik eens zal gaan doen voor als die twee ook klaar zijn. Aan de slag met Ravelry dus.

Kraamcadeautje

Allereerst is een oud-collega van mij zwanger en wil ik een kraamcadeautje maken. Gelukkig weet ik inmiddels dat ze een meisje krijgt. ravelry.com is mijn grootste bron voor gratis patronen.

Met de handige geavanceerde zoekmachine kun je heel makkelijk aangeven wat je wilt maken, welk garen, welke techniek en nog veel meer. Je kunt zelfs zoeken op wat je nog aan garen in voorraad hebt (als je dat tenminste hebt bijgehouden).

Ik kies voor softies (knuffels), haken met naald 2/2,5 en 3 en gratis patronen. Ook vind ik het wel handig als ik zie wat het eindresultaat is, dus een foto/afbeelding erbij wil ik ook.

Wauw, 17 pagina’s met resultaten krijg ik te zien. Op zaterdagavond heb ik ze allemaal doorgespit en kies ik samen met onze dochter voor een schattige eenhoorn. 

Ambitieuze plannen oftewel het bedenken van nieuwe projecten…Minion

Al zoekend kom ik ook patronen tegen van gehaakte Minions. Als ik die nu eens in het klein maak voor Sinterklaas. Onze dochter van bijna 20(!) is helemaal weg van deze gele monstertjes. Dus snel bij mijn favorieten gezet en ssssst niks zeggen. Stiekem heb ik mijn eerste project voor Kerst/Sinterklaas ook al op het lijstje staan.

Ambitieuze plannen oftewel het bedenken van nieuwe projecten…

Ook ontving ik een mailing deze week waarin een KAL (Knit Allong) Fair Isle breien werd besproken. De techniek vind ik fantastisch, de projecten die je er mee kunt maken vind ik beperkt. Wie herinnert zich niet de Fair Isle spencers van vroeger. Het is maar weinigen gegeven deze met enig gevoel voor stijl te dragen. Als ik echter in mijn lijstje met favoriete patronen kijk, zie ik toch heel wat Fair Isle en dan vooral sjaals. Laat Wieke van Keulen nu deze week met een KAL beginnen van een Fair Isles sjaal. Ik heb nog garen liggen, dus ik hoef alleen maar de patronen te downloaden (gratis, als je je hebt aangemeld).

Ambitieuze-plannen-oftewel-het-bedenken-van-nieuwe-projecten-2

Toch wel heel erg leuk…

Op de facebookpagina van de mysteriedeken zie ik deelnemers gespannen afwachten voor de patronen van de haak- en breideken.

Ik moet zeggen dat ik het om die spanning bijna jammer vind dat ik niet mee doe. Gelukkig heb ik dus een vervanger gevonden!

Vanaf 2 september ga ik meedoen met de Fair Isles Sampler II.

Na een avondje zoeken heb ik de volgende projecten op mijn activiteitenlijstje gezet:

En op de plank had ik nog liggen:

  • Mysterieblanket 2014 van Debbie Abrahams
  • een Sjaal

Pfew, had ik toch bijna niets meer om handen…

En jij? Waar vind jij je patronen? 

Reacties
Categorieën