Meer leuke Rowan patronen voor Pasen - Breiclub.nl
Meer leuke Rowan patronen voor Pasen!

Twee weken geleden heb ik jullie een aantal Rowan patronen laten zien voor Pasen. De pom poms voor op de vaas, de konijntjes die je maakt uit van een gebreid vierkantje.

Rowan heeft nog meer leuke patronen voor Pasen, die ik je niet wil onthouden. En ook deze zijn gratis te downloaden, als je geregistreerd bent bij Rowan. De patronen zijn in het Engels en ik deel ze vandaag met je!

Rowan patronen: Esther, Ernie en Enid: paas kippen

Deze kippen worden volgens het patroon gebreid van Baby Merino Silk DK. Een garen dat gebreid wordt met naalden 4,0mm, maar voor dit patroon op 3,25 mm. Hierdoor wordt je breiwerk wat compacter. Dit maakt dat de vulling straks minder zichtbaar is.

Het lijfje is gebreid; de wiebelpootjes, de snavel, het staartje en de hanekam worden gehaakt.

Om de kippen te vullen, wordt gebruik gemaakt van kleine plastic korreltjes en poppenvulling. De plastic korrels zijn zwaarder en nog een beetje in vorm te drukken, als je de kippen neerzet.

rowan patronen
Deze kippen zijn zo leuk!! Je kunt ze maken in kleurtjes die echt bij Pasen horen, zoals Esther in zacht geel (de eerste kip in het rijtje). Een stapje verder zou zijn om voor Esther broers en zussen te maken in pasteltintjes, die mooi aansluiten op het zacht geel (Ernie, de tweede kip op de foto). Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de kipjes in hele felle kleuren te maken.

Als je de kippen groter zou willen maken, kun je hetzelfde patroon gebruiken, maar dan kiezen voor een dikker garen met passende breinaalden. Bijvoorbeeld garen dat een stekenverhouding heeft voor naalden 5,0 mm, breien met naalden 4,0 mm. Op die manier blijven de verhoudingen gelijk.

Rowan patronen: een babypakje voor Pasen

Er is ook aan de kleintjes gedacht. Een babypakje bedacht door Martin Storey, vestje met een broekje. Op het vestje kleine konijntjes met een pom pon staartje.

rowan patronen

Het babypakje is beschreven voor baby’s van 0 tot 18 maanden. Gebreid in Pure Wool DK. Je kunt de konijntjes zowel inbreien als opmazen. Net waar je voorkeur ligt.

Wat je ook zou kunnen doen is extra konijntjes op het vestje maken, waardoor het lijkt of ze achter elkaar aan rennen. Dan kies je voor alle konijntjes met de neus dezelfde kant op. Laat dan wel de pompon staartjes aan de achterkant van het vestje weg.

Je hoeft natuurlijk niet het hele babysetje te maken. Alleen het vestje op een stoere spijkerbroek is ook erg leuk.

Zijn er nog meer van die leuke gratis Rowan patronen voor Pasen?

Ja, die zijn er! Volgende week laat ik je kennis maken met Edmund the Easter Bunny. Dan loods ik je door het patroon heen ……

Wat vind jij van deze Rowan patronen voor Pasen?

SONJA
Door

SONJA

op 05 Apr 2020

waar vind ik het de beschrijving van de paaskip

Reactie plaatsen