Rowan Knitting & Crochet magazine 59 - Breiclub.nl
Rowan Knitting & Crochet magazine 59

Het nieuwe Rowan Knitting & Crochet magazine 59 is uit en staat vol met patronen voor voorjaar en zomer. Vorige week heb ik met jullie nog patronen voor de koude dagen gedeeld; nu gaan we het toch echt over het voorjaar en de zomer hebben! Over het algemeen heb ik meer met de najaar en winter magazines, maar eerlijk is eerlijk: ik vind dit een geweldig magazine.

Het magazine vertelt het verhaal over het leven aan de kust en laat je op allerlei manieren zien hoe Japanse invloeden verwerkt kunnen worden in de meest mooie breipatronen.

Ik laat je zien waarom dit zo’n geweldig magazine is!

Coastal

Coastal is een van de 2 thema’s van dit magazine. Geïnspireerd op het leven aan de kust en de traditie van Guernsey truien. Dit geeft een eigentijdse collectie, geschikt voor alle jaargetijden.

Het heeft een hoog jeans/denim gehalte. Dit denim gehalte wordt ingevuld door gebruik te maken van Rowan Original Denim, maar bijvoorbeeld ook Rowan Creative Linen, dat ook een natuurlijke denimuitstraling heeft.

Felbrigg

Deze trui is gebreid in Rowan Creative Linen, een garen dat is samengesteld uit 50% linnen en 50% katoen. Je koopt Creative Linen on strengen van 100 gram, die je nog wel zelf tot handzame bollen moet wikkelen. De beschrijving voor deze trui is van maat XS tot en met 2XL. Op die manier zijn dames en herenmaten in één patroon gevat.

Leiston en Cottishel

Leiston (op de linker foto) is gebreid in Rowan Original Denim. Dit is in de basis een naturel draad, die later in een demin kleur wordt geverfd. Bij het wassen van een kledingstuk gemaakt van Original denim moet je er rekening mee houden dat het afgeeft, apart wassen dus!!

Maar dan krijg je het effect dat je ook op de foto ziet. Het denim blauw met de witte effecten erdoorheen. Ook tijdens het breien kan het garen afgeven aan je handen. Het breien van deze trui is in beginsel niet moeilijk: het rugpand en het voorpand zijn bijna vierkante lappen.

Voor Cottishel is ook Rowan Original Denim gebruikt. Het breiwerk voor dit vest is wel wat ingewikkelder dan voor de trui. Beide zijn gebreid in de kleur Nashville.

Kyoto

Kyoto is het tweede thema in dit magazine. Kyoto is een explosie van mooie, vrouwelijke en bloemrijke ontwerpen, prachtig gefotografeerd in een Japanse tuin. De kleuren uit de tuin zie je echt terug in de brei ontwerpen.

Yamanashi en Mie

Yamanashi wordt beschreven in  twee kleurcombinaties, deze donkere versie en een zachtroze versie. Beiden vragen om 6 verschillende kleuren Rowan Kidsilk Haze, gebreid met een enkele draad. Hierdoor wordt het vest heel fijntjes, licht en zacht, bijna kwetsbaar. Er zit een grote teltekening bij, waar alle bloemen op zijn aangegeven.

Mie wordt gebreid met Pure Linen en Kidsilk Haze. Ook hier een overall bloempatroon, maar een wat stoerdere look door het 100% linnen garen. Kidsilk haze wordt in dit patroon overal met een dubbele draad gebreid.

Osaka en Yamagata

Uit het Kyoto thema zijn dit mijn absolute favorieten!! Beide hebben de zachte en aaibare look en feel, doordat het vest in haar geheel en de trui voor een groot deel (het oranje deel) gebreid zijn in Rowan Kidsilk haze.

De gekleurde strepen in de trui worden gebreid van Pure Linen. Je hebt oranje en je hebt oranje, dit vind ik echt een hele mooie, warme kleur. Kidsilk Haze Marmelade is op de bol best fel, maar door deze met een enkele draad te breien.

Geweldig magazine!!

Rowan Knitting & Crochet magazine 59

voor het voorjaar en de zomer van 2016; wat een geweldig magazine. De aansprekende thema’s, de prachtige foto’s en natuurlijk het formaat (en het gewicht) van het magazine.

Zeer de moeite waard!!!

Reactie plaatsen