Twist It - a new take on knitting - Breiclub.nl
TWIST it, a new take on knitting

TWIST it, a new take on knitting. Ik heb een nieuw digitaal tijdschrift gedownload via de Simply Knitting app: TWIST it.

TWIST it wordt aangekondigd als “the hottest new yarn bible fot the modern knitter. Get the latest high street fashion looks for you and all the family with our trend-setting knitwear projects, and make gorgeous home accessoiries in the newest style and colours”.

Ik was bij de eerste zin al om: dit kon ik natuurlijk niet weerstaan …….

Over het blad …..

Dit Engelstalige blad bevat 31 patronen voor dames, heren en kinderen en het interieur. Veel kleur en veel verschillende patronen. Van dekens tot beenwarmertjes voor schattige kleine meisjes, van mutsen, via een stoere jongenstrui naar een heerlijk comfortabel herenvest.

Wat ik ook leuk vind is dat ze gebreide items laten zien, die te koop zijn. Leuke super grote en kleurige ronde poefen of stoere krukjes met een houten onderstel en een mega grof gebreide hoes eroverheen.

En de gebreide items die ontworpen zijn door de designers die geïnterviewd worden. Een prachtige overtrek met chunky kabels voor een stoel met armleuningen (Ruth Cross) , maar ook een voorbeeld van een retro 1960 stoel, die in het geheel bekleed is met een geweldige gebreide hoes (Melanie Porter). Geweldig om inspiratie op te doen.

Ik laat je een paar patronen uit TWIST it zien …….

Winter Wonder

TwistIt

Hot and happening deze winter zijn de mutsen met de pompoms erop. Zo eentje ontbreekt hier ook niet. Een mooie grof gebreide muts met kabels, afgemaakt met een bruin zwarte pompom. Dan kan er ook nog wel een sjaal in dezelfde stijl bij. Gebreid op naalden 9, zodat je project snel klaar is.

De winter kan nu echt beginnen.

Outdoor Life

Outdoor Life

Een heerlijke jongenstrui, met een kleine knipoog naar hoe de natuur het bedoeld heeft. Duidelijk herkenbaar is het rendier, de knipoog is de inkleuring van het dier. Wat een stoere trui!!

Gebreid in Ideal, een garen waarmee veel ontwerpen voor kinderen worden gemaakt, omdat het wasbaar is op 30 graden. Je kan deze trui aanpassen aan de favoriete kleuren van het kind waarvoor je de trui zou willen maken.

Het patroon is afkomstig uit Magazine 174 van Bergere de France. Dit Magazine is ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Sloppy Joe

Sloppy Joe

Ik houd ervan, een Sloppy Joe, oftewel een heerlijke, stylish verantwoorde slobbertrui.

Dit is er zo eentje. Gebreid van een chenille garen, waardoor de trui een bijzondere uitstaling krijgt. Veloursachtig. Verrijkt met studs op de schouders, waardoor de velours uitstraling wordt aangevuld met een vleugje ruig.

Is TWIST is een “nieuwe garen bijbel”?

Ik geloof het niet.

Het is wel een heel leuk breitijdschrift met leuke patronen erin. Ook niet allemaal even nieuw, een aantal zijn overgenomen uit bestaande patronenboeken.
Voor € 10,99 gedownload uit de Simply Knitting App. Geen nieuwe bijbel, maar ook zeker geen spijt van. Het blad is zowel digitaal als op papier verkrijgbaar. Even zoeken op Google levert je de verkoopadressen.

mary
Door

mary

op 15 Dec 2014

leuke tip......ga het eens proberen.....

Reactie plaatsen