Alan Dart’s Aladdin
Alan Dart’s Aladdin

Alan Dart heeft al vele patronen gemaakt. Ik ken voornamelijk de patronen van de figuren en knuffels, die ik echt te gek vind. Muizen zijn een populair thema in de ontwerpen van Alan Dart. De muizen zijn al in verschillende hoedanigheden neergezet, circusmuizen, dickensmuizen, oogstmuizen, hawaiimuizen …

En er is weer een nieuw muispatroon: Aladdin. En deze is net zo leuk als al die anderen …

Aladdin

Wie houdt er nu niet van sprookjes, van magische sprookjes?

Aladdin (en de wonderlamp) is een verhaal uit Duizend-en-een-nacht. Aladdin is een zwerver die een lamp vindt waar een geest in huist. Deze geest heeft het vermogen om wensen te vervullen.

En nu is er ook een muisversie van dit sprookje!

Alle karakters zijn er: natuurlijk  Aladdin, Jasmin, Wishee Washee, de weduwe Twankey en Abanazar. Er is zelfs een gebreide versie van de lamp!

Aladdin-1

Het patroon

Alan Dart staat bekend om de mate van detail in zijn ontwerpen. Dit maakt de figuurtjes bijna levensecht, maar betekent ook veel kleine onderdelen om te maken. En veel onderdelen om aan elkaar te zetten. Het patroon telt 8 pagina’s, waarvan een groot deel van de beschrijving gaat over het in elkaar zetten van de verschillende muisjes.

Aladdin-3

Zoals in veel van de patronen wordt ook hier gebruik gemaakt van Hayfield Bonus DK (Sirdar). Wanneer je vaker ontwerpen van Alan Dart maakt, heb je op een gegeven moment een voorraadje van dit garen (ik in ieder geval wel). Dan hoef je alleen de kleuren bij te bestellen die je nog niet hebt. Aanvullend hierop wordt gebruik gemaakt van Hayfield Baby Bonus DK en een bolletje Anchor Artiste Metallic in goudkleur (onder andere nodig om de lamp te maken).

Het moeilijkste aan het breien van figuren en knuffels vind ik altijd om de gezichtsuitdrukking goed te krijgen. Zeker in dit ontwerp, omdat je wilt dat de gezichtjes van de verschillende muizen een beetje gelijk is. De manier waarop Alan Dart de oogjes maken, vind ik altijd een heel gepriegel met maar heel zelden het gewenste resultaat. Kleine zwarte kraaltjes voldoen ook prima.

Simply Knitting Magazine van december 2015

Het patroon van Aladdin kun je vinden in het Simply Knitting Magazine van december 2015. Je kunt de uitgaves van Simply Knitting los bestellen, maar ook als digitaal exemplaar kopen en downloaden.

Aladdin-4

Voor de uitgave van februari wordt een Kissogram van Alan Dart aangekondigd. Geen idee hoe dat er uit ziet.

Het goede nieuws is dat deze op 1 januari uitkomt, dan weet ik het.

Als het patroon ook heel leuk is, deel ik het met jullie in een blog …..

Ria Westerdijk
Door

Ria Westerdijk

op 02 Jan 2016

Ik kan helemaal niet op de site komen om het blad met de muizen te downloaden Weet u waar ik het elders kan kopen?

Reactie plaatsen