Knit-a-bear, naar hartenlust beren breien - Breiclub.nl
Knit-a-bear, naar hartenlust beren breien

Knit-a-bear, naar hartenlust beren breien. Ik heb een nieuw breiboek besteld via Ebay. Knit-a-bear, van Val Pierce.

Wat een leuk boek is dit!

Natuurlijk om beren uit te breien, maar ook om gewoon door heen te bladeren. Het is een Engelstalig boek. In dit bericht laat ik jullie graag kennis maken met enkele beren en kun je lezen wat ik van het boek vind.

De opbouw van het boek

Het boek begint met een uitgebreid hoofdstuk: before you start. Hierin wordt uitleg gegeven over de gebruikte garens en waarom juist voor deze garens is gekozen. Ook staat er een conversietabel voor de maten van breinaalden in. Dan worden de gebruikte breisteken uitgelegd en toegelicht met duidelijke foto’s. Ondertussen wordt je “lekker gemaakt” met foto’s van de verschillende beren. En dan kan het feest beginnen ….

De projecten, oftewel de beren ….

Het boek bevat de beschrijvingen van 15 beren. Allen ongeveer even groot. Met als voordeel dat je de outfits die bij de beren horen, onderling kunt uitwisselen. Alle beren hebben een naam gekregen, waarmee ze meteen een persoonlijkheid meekrijgen. Iedere beschrijving begint met een pagina grote foto van de betreffende beer. Bij iedere beschrijving krijg je ook foto’s van de beren zonder outfit te zien. Dat maakt het makkelijk om te zien hoe de beer in elkaar is gezet. Bovendien zie je wat het effect van een kledingstuk is op het totaalplaatje van de beer.

Ik laat je er een paar zien:

Benji

Benji is een skater-beer. Compleet met hoodie (met oortjes) en zijn eigen gebreide skateboard. Benji wordt 28 cm groot, gemeten als hij zit.

Mr Tubbs Knit-a-bear, naar hartenlust beren breien

Mr Tubbs

Meneer Tubbs wacht al de hele dag om geknuffeld te worden. Gebreid in een gemêleerd, berenbruin garen dat de aaibaarheid van deze beer alleen maar vergroot. Mr Tubbs heeft een klein vestje aan voor wanneer het buiten wat frisser wordt. De beer is makkelijk te breien, de gebruikte steken zijn averechte tricotsteek en ribbelsteek op breinaalden 4,5mm. Ook meneer Tubbs is ongeveer 28 cm groot als hij zit.

Sunny Knit-a-bear, naar hartenlust beren breien

Sunny

Sunny wil je meenemen in de koffer als je op vakantie gaat. Zeker als je naar een zonnig oord gaat. Sunny is namelijk een surfer-beer. Je maakt voor Sunny ook een hippe zwembroek en een surfboard in dezelfde kleuren.

Big Ted Knit-a-bear, naar hartenlust beren breien

Big Ted

Voor de avonturiers is Big Ted “de beer om te hebben”. Compleet met camouflage trui en bijpassende bandana. Zijn guitige uiterlijk wordt mede bepaald door de donkerbruine kop en de lichtbruine oren en bek.

Zelf beren breien?

Om deze beren zelf te breien heb je het boek nodig. Ik heb gezocht op Ebay. Als je op Google zoekt op knit-a-bear (met de streepjes ertussen) ga je het boek zeker vinden. De gebruikte garens zijn garens die in Engeland veel verkrijgbaar zijn, maar in Nederland beduidend minder. Geeft niks! Als je een alternatief garen vindt dat dezelfde stekenverhouding heeft, kan dat prima. In het boek vind je heel veel foto’s van iedere beer, zowel met als zonder kleertjes. Zodat je goed kan zien hoe de blote beer eruit moet komen te zien.

En, zit er een beer voor je bij?

Reactie plaatsen