Alan Dart’s KISSOGRAM - Breiclub.nl
Alan Dart’s KISSOGRAM

In de Simply Knitting van Januari 2016 werd het al aangekondigd: Alan Dart’s Kissogram. Het klonk spannend, maar ik wist niet wat ik kon verwachten bij een gebreid Kissogram. Nu weet ik het: het is een bezorger van een lief romantisch bericht voor Valentijnsdag, in een pakje dat een “liftboy” in een duur Engels hotel ook zeker  niet zou misstaan ……

Deze bezorger heeft een hoogte van ongeveer 33 cm.

Alleen voor Valentijnsdag?

KISSOGRAM-2Nee hoor, deze bezorger kan je iedere “boodschap uit het hart” laten bezorgen: een beterschapswens, een verjaardagsboodschap, of misschien wel een “wat fijn dat jij er bent”. (Misschien wel even het kusmondje aanpassen ??!!??!!)

De kleur van de bloemen kunnen gemaakt worden in de favoriete kleur van degene die je wil verrassen met een bijzonder bericht. De outfit kun je naar eigen wens kleuren: omdat je nog restjes over hebt of omdat je blauw nu eenmaal mooi vind.

De envelop kun  je zo maken dat je er een echt briefje in kan doen. Of maak de initalen van degene aan wie je de boodschap wilt geven op de envelop ….

Details

Zoals altijd kent ook dit ontwerp van Alan Dart veel details, met name in het boeket bloemen.

KISSOGRAM-3Dit wordt gemaakt van 4 verschillende onderdelen: de rozen, de rozenblaadjes, het groen in het boeket en het papier eromheen.

De rozen worden gemaakt door gebreide stripjes heel strak op te rollen en vast te zetten met een paar steekjes. Ze worden zorgvuldig vastgezet tot een boeket, daarna nog steviger vastgezet door lijmdruppels.

Voor het overige lijkt het mee te vallen met het aantal onderdelen. Bijzonder vind ik de wijze waarop het haar is gedaan. Een gebreide ondergrond en lossen draden geborduurd als keurig gekapt haar. Erg leuk gedaan!!!KISSOGRAM-4

Denk jij nu meteen aan iemand voor wie je een Kissogram zou willen maken? Die je op een bijzondere, originele manier wilt verrassen?KISSOGRAM-5

Het patroon kun je kopen door Simply Knitting Magazine van Februari te kopen, hetzij digitaal, hetzij in de  papieren versie.

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us