Page content

Huishoudpotje haken

article content

Huishoudpotje haken

Ik ga een huishoudpotje haken. Oppotten, huishoudpotje… Het nieuwe jaar is inmiddels een paar weken onderweg dus een goed moment om stil te staan bij goede voornemens. Een goede financiële huishouding staat in de top 3 van goede voornemens en daarom kwam ik op het volgende idee: budgetteren per categorie. Maar…. niet met saaie witte enveloppen maar met mooie zelf gehaakte potjes! Graag deel ik mijn patroon met je.

In dit patroon gebruik ik een leeg pindakaas potje.

Dit potje was je, laat het etiket laten weken in warm water, schuur het een beetje af met een schuursponsje en droog het potje af.

Ik gebruik Royal wol van Zeeman, een haaknaald nr. 5, wol met een gouden randje van Zeeman, een steekmarkeerder en een schaar.

Patroon huishoudpotje haken:

Zet 30 lossen op en maak de uiteindes vast met een halve vaste waardoor een ring ontstaat

  • Toer 1, 2 en drie: vasten haken. Blijf tussen iedere toer door passen of je werkje nog goed om je potje past.

Huishoudpotje haken

  • Toer 4: haak 4 lossen, 2 st overslaan, stokje, *2 lossen, 2 steken overslaan, stokje* en herhaal * tot * tot het einde van de toer.

Huishoudpotje haken

  • Toer 5: haak 4 lossen, 2 st overslaan, stokje, *2 lossen, 2 steken overslaan, stokje* en herhaal * tot * tot het einde van de toer.

Huishoudpotje haken

  • Toer 6: herhaal toer 5
  • Toer 7: herhaal toer 5, wanneer je je werkje nu om je potje past, ziet het er zo uit:

Huishoudpotje haken

  • Toer 8 – 10: Nu ga je de bovenkant maken door drie toeren van vasten te haken.
  • Toer 11: nu komt de afwerking. Hiervoor gebruik ik een andere wol en haak een toer vasten.

Huishoudpotje haken

  • Toer 12: de laatste toer haak ik in picotsteek. Een steek met *2 vasten, 3 lossen die je in de eerste losse van deze 3 lossen met een halve vaste haakt en dan 2 vasten haken*. Deze steek herhaal je tot het einde van de toer, hecht af.

Huishoudpotje haken

Nog even je werkje afwerken door alle draadjes weg te werken, schuif je werkje om je potje en klaar is je huishoudpotje!

Huishoudpotje haken

Wat haak jij voor je huis? 

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Jolanda
“Breien?! Haken?! Waar haal je de tijd vandaan, je doet toch al zoveel?!” Deze vraag is ogenschijnlijk terecht; ik werk fulltime (marketeer), doe als bestuurslid vrijwilligerswerk, ben lid van een ondernemende netwerkclub, vind het leuk om met vrienden leuke dingen te doen, studeer een marketing opleiding Nima C en ja… ik haak en ik brei!Ik brei en haak door mijn moeder die mij dat leerde toen ik een jaar of 6 was. Inmiddels ben ik wat jaartjes ouder maar ik vind het nog steeds leuk om sjaals, sokjes, poppetjes, eigenlijk van alles te maken en anderen hier blij mee te maken. Ik vind het leuk om na ieder project na te denken voor wie ik nu weer iets ga maken dus het resultaat kan iedere keer anders zijn in ontwerp of kleur. Soms maak ik patronen zelf, soms laat ik me inspireren door de vele leuke voorbeelden op bijvoorbeeld Pinterest! Ik organiseer regelmatig breikransjes. Deze naam is door een vriendin bedacht: een soort thee kransjes met iets lekkers erbij. Gezellig bij elkaar komen waarbij ik anderen leer breien of haken en waar we samen handwerken, ieder aan een eigen project.Website: www.mhaakselsenbreisels.nl Instagram: @Mhaakselsenbreisels Facebookpagina: Mhaakselsenbreisels.

Comment Section

3 reacties op “Huishoudpotje haken


Door Marijkehoefakker op 26 februari 2016

Ja, erg leuk, maar ik wil er een bodem bij hebben hoe gaat het dan?


Door Jolanda op 26 februari 2016

Ik zou dan 6 lossen haken, vast maken met een halve vaste, toer 1 in iedere steek 2 vasten, toer 2 1 steek in 1 vaste en 2 steken in de tweede, toer 3 1 steek in de eerste 2 vasten en 2 steken in de derde, dit patroon uitbreiden tot je een rondje hebt ter grootte van de bodem. Daarna volgens dit patroon verder haken. Succes!


Door Marijke Hoefakker op 26 februari 2016

Dank je wel voor de uitleg, ga ik proberen. Groetjes, Marijke.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.