Mozaïek patronen breien voor mooie grafische effecten - Breiclub.nl
Mozaïek breien voor een mooi grafisch effect

Mozaïek patronen breien: In een eerdere blog heb ik al een keer verschillende patronen laten zien waarbij je door het gebruik van kleuren en patronen een illusie van diepte in je brei- of haakwerk krijgt.

Toen kwam ik ook al een paar bijzonder mooie mozaïek patronen tegen en als je even verder gaat zoeken dan zijn er verschillende voorbeelden met een mooi grafisch effect te vinden.

Verschillende mozaïek patronen

Dit draaiend patroon dat steeds herhaald wordt geeft een mooi grafisch effect, ook door het gebruik van de licht- en donkergroene kleur en is afkomstig van de site www.verdigrisknits.com.

mozaïek patronen

Deze foto is afkomstig van een pinterestpagina en laat een mooi herhaald mozaïekpatroon zien.

Deze mooie voorbeelden kom ik tegen op een Engelse site van knittingonthenet.com. Op deze site zijn heel veel verschillende breisteken te vinden met in het Engels de beschrijving erbij. Op deze site kun je ook gratis patronen downloaden die in de verschillende mozaïekpatronen zijn gebreid.

Speciaal voor de liefhebbers is er ook een Engels boek “Mosaic Knitting” te koop dat door Barbara Walker is geschreven. In dit boek staan maar liefst 313 mozaïek patronen. Dus volop inspiratie….

mozaïek patronen

Een mozaïek patroon van een muts

Ik heb al eerder een muts gebreid in een mozaïek patroon. Dit patroon lijkt veel op het eerste voorbeeld dat ik hierboven heb laten zien. Deze muts heb ik al twee keer gebreid in twee verschillende kleursamenstellingen.

Het bijzondere aan dit patroon is ook dat de muts gebreid wordt met de Double Face techniek. Double Face breien oftewel dubbel breien houdt in dat je zowel de binnen- als de buitenkant tegelijkertijd breit en in spiegelbeeld. Dus wat aan de binnenkant hardroze of wit is, is aan de buitenkant zachtroze of donkergrijs.

Verder zien beide kanten er uit als tricot breiwerk. Ik heb deze techniek  al eens uitgelegd in mijn allereerste blog die ik voor breiclub.nl heb geschreven.

Het patroon dat ik heb gebruikt, komt uit het boek ”Mutsen breienvan Heike Roland e.a. en is verkrijgbaar via Forte Uitgevers, ISBN 978-9-5877-272-5.

Hebben jullie al eens iets gebreid in een mozaïek patroon?

Ingrid
Door

Ingrid

op 18 Dec 2016

Kan je mijn een patroon met beschrijving mailen van mozaïek patroon

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 19 Dec 2016

Hallo Ingrid, wil je svp een mail sturen naar gabrielle@breiclub.nl, dan stuur ik je het mozaïekpatroon van de muts. Ik weet je mailadres zo niet.

Gré Ras-Bakker
Door

Gré Ras-Bakker

op 20 Dec 2016

Is er ook een Nederlandse vertaling van het boek?????? Mozaïek breien

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 20 Dec 2016

Hallo Gré, ik ben geen Nederlandse vertaling tegengekomen in mijn zoektocht voor mijn blog. Helaas.

Reactie plaatsen