Gehaakt of gebreid kunstwerk aan de muur - Breiclub.nl
Een gehaakt of gebreid kunstwerk aan de muur

Een gehaakt of gebreid kunstwerk aan de muur? Voor mijn werk als Verkoopstyliste moet ik recht door zee zijn. Dit is niet altijd even leuk maar wel noodzakelijk.

Eén van die punten die ik moet benoemen is bijvoorbeeld het depersonaliseren van de woning. Niet iedereen is het daar mee eens want het is tenslotte jouw huis en je hebt er echt je best voor gedaan om er een eigen vertrouwde en vooral gezellige omgeving van te maken. Ik snap dan ook heel goed dat men schrikt wanneer ik aangeef dat persoonlijke foto’s echt even opgeborgen moeten worden voor een optimale presentatie op Funda. Met persoonlijke foto’s bedoel ik, kinderfoto’s, trouwfoto’s, vakantiefoto’s etc.

Tijdje terug was ik in een woning voor een foto-opdracht en overal hingen vrolijke foto’s van de kinderen. Prachtige foto’s, absoluut, maar de potentiële huizenkoper voelt zich daar vaak toch wat ongemakkelijk bij. Een koper wil zich een voorstelling kunnen maken hoe het zou zijn om van deze woning zijn thuis te maken. En heel veel persoonlijke foto’s maken dit erg lastig. Zeker op Funda vallen deze foto’s juist nog meer op.

Zie ook mijn blog.

Nu komt natuurlijk het punt wat hang je er dan voor in de plaats op? Meestal zie je best wat kleurverschil en buiten dat, een muur oogt wel heel erg kaal zo. Ik raad de mensen altijd aan om een hele grote foto bijvoorbeeld te vervangen door een spiegel, of om een rol mooi behang te gebruiken in plaats van de foto.

Maar wat ook erg leuk is, zeker in een eigentijds interieur, een gehaakt of gebreid kunstwerk in een mooie, aparte lijst. 

Er zijn zoveel verschillende lijsten te koop die vele mogelijkheden bieden:

Een aantal voorbeelden:

Wat heel erg leuk is, is om de kinderfoto’s te vervangen voor het eerste mutsje, slofje, truitje noem maar op. Het blijft dan voor jou persoonlijk, het geeft een welkome aanvulling in de kinderkamer maar het toont veel minder opvallend dan een foto.

gehaakt of gebreid kunstwerk

Je zou in plaats van je prachtige trouwfoto een stuk kant kunnen gebruiken. Staat heel erg mooi, maakt het voor jou persoonlijk en toch neutraal.

Ik ben opzoek gegaan naar een aantal voorbeelden met patroon. Een paar laat ik hier zien en omdat ik als styliste kies voor neutrale kleuren zie je nu veel wit, hout en zwart. Maar kleuren mogen natuurlijk ook, zeker als de kleur terugkomt in je interieur.

gehaakt of gebreid kunstwerk

Nog veel meer voorbeelden kun je vinden op mijn Pinterestpagina .

Het is net iets teveel werk om verschillende patronen zelf uit te gaan voeren maar ik zou het wel ontzettend leuk vinden wanneer jij een uitgewerkt idee laat zien.

Heb jij zelf kant aan de muur?  Laat het zien! 

Veel plezier!

Anita Moeyersons
Door

Anita Moeyersons

op 04 Apr 2024

Ik zou graag patroon vinden van de driekadertjes met ecru touw boven dat kastje. Weet jij waar ik dat kan vinden?

Reactie plaatsen