Vakantie in Denemarken. Op zoek naar wol en inspiratie!
arrow_drop_up arrow_drop_down

Vakantie in Denemarken. Op zoek naar wol en inspiratie!

Ook dit jaar gingen we op vakantie naar Denemarken. Twee weken heerlijk genieten van de rust en de ruimte. En op zoek naar inspiratie…

Denemarken is een mooi land met vele gezichten. De natuur, het landschap met z’n heuvels, kliffen en graanvelden. Met prachtige kleuren: geel en groen. En dan het vele water rondom. Als je van rust en water houdt is Denemarken zeker een aanrader. We troffen het erg met het weer. Na de tropische weken in Nederland naar de koelere/frissere dagen in Denemarken.

Ook in deze vakantie gingen we op zoek naar “het handwerken” in dit land. In Denemarken noemt men het “Handverk”. Het “Hygge” gevoel. Ik schreef hier vorig jaar een blog over. Zie hier: https://breiclub.nl/over-breien/lapjesdeken/

Op zoek naar garen … In de supermarkten, en die zijn er veel, vind je vele schappen vol met garen. Het is de moeite waard om daar even bij “stil te staan”. Je vindt er katoen, acryl, alpaca, wol en nog veel meer.

Ook dit jaar konden we de verleiding niet weerstaan. We hebben enige bolletjes wol mee naar huis genomen. Dit jaar gingen we ook voor “sokkenwol”.  Er zijn vele merken sokkenwol. Wij namen “Strompe garn” mee.

In elk stadje was wel een wolwinkel of supermarkt met een wol/garenafdeling. We zochten net zolang tot we er één vonden. Söstrene Grene is daar een goed voorbeeld van. Een heerlijke winkel vol met de mooiste woonaccessoires in mooie rustige kleuren. Zo hebben ze ook een hele wand vol met prachtig garen in allerlei rustige kleuren.

Söstrene Grene  springt op de haak- en brei trend in, waardoor hun assortiment steeds groter en uitgebreider wordt. Je kunt er terecht voor bolletjes katoen, acryl en wol. Daarnaast komen er steeds meer accessoires bij. Waaronder hele mooie patroonkaarten. Ze vielen direct op door de kleurige afbeeldingen. Uiteraard in het Deens 😉!

Op deze site staan mooie DIY patronen: https://sostrenegrene.com/nl/de-diy-hoek/?_sft_category=garen-en-haakrecepten Het is de moeite waard!

We werden helemaal enthousiast. En verlieten de winkel met enkele mooie bolletjes wol en een garenkom. We hadden en hebben weer veel ideeën opgedaan en kunnen fijn aan de slag.

Wordt vervolgd!

Ben jij ook op zoek geweest naar garen op je vakantie bestemming?

Groet,

Ingrid

https://Hobbydingen.com

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 9 September 2018

Leuk hé, garen in de supermarkt! Dat maakt boodschappen leuk :-) Groetjes, Akkelien

Petra
Door

Petra

op 10 September 2018

De winkel söstrene grene zit ook in Nederland in Groningen enschede Gouda enz

Reactie plaatsen