Haakmiddag troostdekentje
Haakmiddag troostdekentje

Haakmiddag “Het Troostdekentje”.

Weet je nog…de blog over de Troostdekentjes Friesland – Groningen?

https://breiclub.nl/over-breien/het-troostdekentje/

Ik schreef een blog over dit geweldige initiatief! En je wilt niet weten of eigenlijk wel 😉 hoeveel nieuwe leden deze groep kreeg door mijn blog? Wat een gigantisch gevolg had deze blog. Je houdt het niet voor mogelijk, maar de groep heeft 80 nieuwe leden gekregen. Zo door het hele land. Wat een geweldig resultaat! Dat hadden we niet gedacht of eigenlijk verwacht.

Maar helemaal TOP! Dat is toch wat we wensen mensen!

Nu kreeg ik een uitnodiging voor een haakmiddag. Deze werd afgelopen zaterdag 4 mei in Joure gehouden. Een haakmiddag om elkaar te leren kennen en gezellig met elkaar aan de haak te gaan.

Ik ben met mijn dochter en een tas vol bolletjes wol richting hotel Hajé in Joure gereden.

Hajé bood gratis een ruimte aan voor de groep. Dat is toch fantastisch!

Er waren al een aantal dames gearriveerd en er lagen al verscheidene dekens en ander moois op de tafels. Even kennis gemaakt met Ingrid van der Wekken, oprichtster van “Het Troostdekentje Friesland –  Groningen”. De wol en hartjes overhandigd. Hierna kwamen er nog een aantal dames, met hun haakpennen, wol en handwerkjes, aanschuiven.

Met veel enthousiasme werden er veel garens en werkjes ingeleverd. Allemaal voor dit goede doel en initiatief!

De dames vanuit Bolsward en Wolvega namen zakken vol “gedoneerd” garen mee vanuit de winkels van Zeeman. Zie foto. Honderden bollen! Echt zovéél! Mooi hoor.

Wij zijn een uurtje gebleven, de andere dames haakten gezellig door. We hebben veel dekens, knuffels, zorgenvriendjes en hartjes bewonderd. De opkomst van de haaksters en de inzet was super. Hier kunnen we trots op zijn!

Er was een mevrouw die allemaal haakpakketjes: DIY pakketjes uitdeelde voor het maken van sleutelhangers. Wij namen ook een pakketje mee om thuis aan de slag te gaan. Deze mevrouw stond vroeger op de markt met haar eigen gemaakte spulletjes. Vanaf nu doneert ze deze pakketjes en maakt ze van alles voor deze groep. Echt top!

Wat is het fijn om zo met elkaar…er voor elkaar te zijn!

Haak jij ook mee? Informatie vind je hier: https://www.facebook.com/groups/1402047843268344/

Groet,

Ingrid Terpstra

www.hobbydingen.com

Wietske Tinga
Door

Wietske Tinga

op 17 May 2019

Het was een top-middag in Joure. En dat terwijl ik helemaal niet van de 'damesclubjes' ben :) :) Of moet ik zeggen: wás? Want zo'n middag samen haken voor het troostdekentje, dat wil ik wel vaker meemaken!

Griean de Vries
Door

Griean de Vries

op 22 May 2019

Hallo Ingrid, Vanavond las ik over jullie haakmiddag,ontzettend leuk! Nu kan ik daar niet komen,maar ik zou wel letterlijk dekentjes kunnen haken. zou ik me nuttig kunnen maken en zou ik je hierover mogen bellen,ik ben n.l niet zo n mailer maar meer een beller😉. Mijn telefoonnummer is 050 5566257

Reactie plaatsen