Dagje genieten van.. De Nederlandse Brei- en Haakdagen te Groningen 2019
Dagje genieten van.. De Nederlandse Brei- en Haakdagen te Groningen 2019

Dagje genieten van.. De Nederlandse Brei- en Haakdagen te Groningen 2019

Dagje genieten van..
De Nederlandse Brei- en Haakdagen te Groningen 2019

Ja we zijn er geweest. En wel op vrijdag 3 mei 2019: mijn haakmaatje Marjan en ik.
Plaats: Suikerfabriek te Groningen.


Afgelopen vrijdag was het zover, ons snoepreisje naar Groningen. Entree kaartjes en de “nog lege” rugtassen mee… en gaan!
Bij het zien van het gebouw; de voormalige suikerfabriek had je zoiets van. Uhm is het hier? Ja dus; echt. Maar ..”wat een bijzonder gebouw”. Industrieel, met vele ramen en hoge plafonds. Wat een mooie plek. Met veel ruimte en “het goede licht” voor de garens zodat ze echt mooi tot hun recht kwamen.


We hadden thuis, op de pagina van de Brei- en haakdagen, gekeken welke standhouders er waren. Beetje wegwijs worden en kijken welke stands we wilden bezoeken. Er waren zo’n 44 standhouders aanwezig. Dus keuze genoeg. Je kon er deze twee dagen ook workshops volgen. Workshops voor het maken van macramé accessoires, je eigen wol verven en nog veel meer.


De ruimte bestond uit twee gedeeltes. Stands met wol, garens en benodigdheden/accessoires voor het maken van vele mooie handwerkjes. Zowel voor breien als voor haken.
Wat ons op viel was de verscheidenheid aan geverfde wol in allerlei kleuren en de vele wol soorten en merken. Prachtige stengen garens en wolletjes. De een nog mooier dan de andere. Het waren “snoepjes”. We hebben ons echt “vergaapt” aan die mooie zachte- en veelkleurige bolletjes. Een lust voor het oog!
Dat sokken breien en haken tegenwoordig in is, dat was te zien. Er stonden en lagen mooie voorbeelden. Het is een ware hype! Je zag de mooiste bollen met prachtig verloop en complete pakketten voor het maken van je eigen sokken.
Macramé is ook helemaal terug van weggeweest. Voor het maken van hangers, manden en meer was er prachtig garen te koop. Veelal in allerlei kleuren en diktes te verkrijgen.

Scheepjes lanceerde een heel nieuw garen en een nieuw “Yarn” magazine vol kleurrijke patronen. Nog maar net op de markt en nu daar al te voelen, te zien en te koop!
En ja.. we hebben garen gekocht. Kon niet missen hè .Zie foto.
“Let’s get naturel” van Borgo de’ Pazzi. Dit magazine stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. En met het prachtige aquakleurige raw lin(n)en ga ik een mooie shopper uit dit magazine maken! Zin in.
Onze dag was super! Met een rugtas en een hoofd vol ideeën, gesprekjes en wolletjes keerden we tevreden huiswaarts.

Groet,
Ingrid
https://Hobbydingen.com

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 10 May 2019

Wat leuk, kan ik toch nog een beetje meegenieten ;-) Veel plezier met je aankopen!

Corina
Door

Corina

op 17 May 2019

Wat een gezellig verslag, zo kan ik toch een beetje meegenieten!

Reactie plaatsen