Op naar Pasen!
Op naar Pasen!

Van de min  – naar de plus + ! Koud was het hè! Vanuit Siberië kwam er koude lucht onze kant op die voor nachtelijke temperaturen tot wel -10 graden heeft gezorgd. Dat hebben we gemerkt. Echt koud!

Met ijspret als gevolg…. Ja er lag een dikke ijslaag in onze achtertuin, en wel in de (op) vaart. De schaatsen kon je “gewoon” bij ons, op de steiger, onderbinden en schaatsen maar… 😉. Eigenlijk een privé ijsbaantje! Wat hebben we er veel plezier (van) gehad!

Echter gisteren viel de dooi in en zagen we temperaturen omhoog vliegen. Er stond op een gegeven moment + 9 C/graden op de thermometer! Wat een verschil.. bijna niet te geloven, maar toch waar.

Tijd voor de lente! Volgens mij zijn er meer mensen die naar het voorjaar uitkijken. Temperaturen omhoog en langer licht, dat is toch heerlijk.

Nu eerst maar even fijn “aan de haak” voor Pasen.

Pasen.. nog een kleine maand te gaan. Ik zag de eerste hazen alweer in de wei. Het voorjaar hangt in de lucht.

Het patroon van het haasje/konijntje sprak me erg aan. Ik haakte dit haasje met Stonewashed Scheepjes garen: moon stone. Ik heb de armpjes iets verlengd/langer gemaakt, door meer toeren (vasten) te haken. De verhoudingen kloppen dan beter vind ik. Zie het resultaat.

Met wat rouge kleurde ik de wangetjes rood. Ziet ze er niet lief uit!?

Het patroon kun je hier vinden: https://www.ravelry.com/patterns/library/zipzip-bunny

Ken je het boek “Pasen haken” van Anja Toonen?

Hier staan mooie patronen voor Pasen in. De patronen zijn goed en duidelijk beschreven en bovendien ook nog met foto’s uitgebeeld. Hoe mooi wil je het hebben?!

Je kunt kiezen uit verschillende paashazen in 3 maten. Ik koos voor de middelste die ongeveer 20 cm groot wordt. Ik gebruik Stonewashed van Scheepjes. Het garen geeft een mooie natuurlijke look. Het is een fijn patroon en leuk om te maken.

Heel leuk zijn de jasjes voor de paashazen. Verder staan er ganzen, paasmandjes en natuurlijk eitjes in. Kortom een echte aanrader!

Wat ga jij voor Pasen haken? Ben je al bezig?

Ik ga het haasje even afhaken!

Groet,

Ingrid

www.hobbydingen.com

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 09 Mar 2018

Heel leuk, die paashazen! Groetjes, Akkelien

Ingrid Terpstra
Door

Ingrid Terpstra

op 11 Mar 2018

Dankje!

Marij melis
Door

Marij melis

op 11 Mar 2018

Ben al met de 3 de paashaas bezig 1 is naar Australië op gestuurd

Ingrid Terpstra
Door

Ingrid Terpstra

op 11 Mar 2018

Top!

Reactie plaatsen