Gehaakte Valentijns-bloemen voor je geliefde - Breiclub.nl
Gehaakte Valentijns-bloemen

Gehaakte Valentijns-bloemen: Bijna Valentijnsdag. Twee van mijn kinderen zitten op het voortgezet onderwijs. Ze beginnen te puberen en de eerste verliefdheden zijn al voorbij gekomen. Valentijnsdag heeft voor mijn kinderen op dit moment een bijzondere betekenis.

Op school kun je een roos kopen voor je stille liefde en deze (anoniem) bij hem of haar af laten leveren. Waar wij vroeger vol spanning zaten te wachten op een kaartje van je stille aanbidder, zitten mijn kinderen te wachten of ze een roos krijgen ja of nee. Hoewel ze het eigenlijk niet verwachten is er toch sprake van een lichte teleurstelling als ze op Valentijnsdag geen roos hebben ontvangen.

Geïnspireerd door dit verhaal dacht ik laat ik eens een paar mooie haakpatronen van bloemen opzoeken, zodat iedereen zijn eigen Valentijns roos kan haken.

Op Lindevrouwsweb kwam ik gelijk een haakpatroon voor drie bloemen tegen. Das mooi, dan kun je al bijna een heel boeket haken.

Gehaakte Valentijns-bloemen

Gehaakte Valentijns-bloemen

Ga je toch liever voor een klassieke roos, dan is dit patroon van Grietjekarweitje wat voor jou.

Gehaakte Valentijns-bloemen

Mooi in het rood, de kleur van de liefde!

Op de site van Haakzaken vond ik dit patroon voor een rozet. Ook heel leuk en mooi te gebruiken als broche. Zo kun je in ieder geval jezelf versieren op Valentijnsdag!!

Gehaakte Valentijns-bloemen

Denk je nou bij jezelf: Wat heb ik nou aan een enkel bloemetje. Ik wil een hele bos. Daar heb ik ook aan gedacht. Op de site van Crochet & Knitting Adventures vind je een haakpatroon voor een hele bos bloemen. Door steeds een andere kleur voor de bloem te gebruiken, krijg je een mooi gemengd boeket. Een echte blikvanger in je woonkamer en het voordeel van deze bloemen is ze verwelken niet.

Gehaakte Valentijns-bloemen

Tenslotte nog eentje van Grietjekarweitje. Naast twee pubers heb ik hier ook nog een dochter van 7 rondlopen. Zij heeft weleens model gestaan voor mijn blog. Later wil ze het liefste met mama en papa trouwen. Met jongens heeft ze nog helemaal niets. Voor haar heb ik deze bloemetjes gevonden. Die ik haar van harte gun op Valentijnsdag.

Gehaakte Valentijns-bloemen

Wie ga jij verassen op Valentijnsdag?

marijke de weerdt
Door

marijke de weerdt

op 24 Jan 2017

prachtig!!! zou ze graag willen maken,waar kan ik het patroon vinden aub ?

Ria
Door

Ria

op 29 Jan 2017

Wat mooi ik zou ze wel willen maken

Reactie plaatsen